fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » ”Inget är lämnat åt slumpen”
27 april, 2022

”Inget är lämnat åt slumpen”

Det har nu gått över ett år sedan vi flyttade till våra lokaler på Barnarpsgatan 11 i Jönköping. Drömmen om att vara en framtidsandande mötesplats för näringslivet i Jönköpings län var mer än påtaglig och behovet av nya lokaler var därför stort. Att tänka lokalt var något som var självklart, oavsett val av möbler, byggledare eller arkitekt/inredningsarkitekt. Låt oss presentera Emily Hedenstedt och Anna Ottosson, hjärnan och hjärtat bakom.

Redan under hösten 2019 tog Handelskammarens vd Helena Zar Vallin kontakt med flera aktörer här i Jönköping. Behovet av nya lokaler var stort och Yellon ville gärna följa med på resan mot en ny mötesplats.

– Vi bestämde att ett personligt möte skulle vara nästa steg framåt och vi fick både ett väldigt fint förtroende för varandra. Helenas energi var otroligt smittsam och man kunde inte bli annat än väldigt inspirerad”, berättar Emily Hedenstedt, interiörarkitekt på Yellon.

T.v. Emily Hedenstedt, interiörarkitekt BA Hons/MSA, Yellon. T.h. Anna Ottosson, inredare/byggnadsingenjör, Yellon.

Låt oss ta det från början, hur ser processen ut från start?

– Det första som händer är att ta reda på vad det finns för önskemål. Handelskammaren fick ställa sig frågor som vilka är vi, vad vill vi att vår arbetsplats ska utstråla, hur ska den upplevas, hur ska den kännas, vilka funktioner behövs och varför, vad finns det för förutsättningar. Som interiörarkitekt vill vi förmedla att det interiöra är så mycket mer än enbart möbler.

Nästa steg blev att ta fram ett koncept, en designlinje.

– I det här projektet var det väldigt viktigt att skapa en inbjudande och välkomnande miljö som bjuder in till kreativitet och där man upplever att lokalerna andas Jönköpings företagande. Man ville skapa en känsla av att företagen i länet finns representerade hos Handelskammaren.

Vad inspirerade er när ni ritade Handelskammaren?

– Det är många olika faktorer som påverkar hur man arbetar med ett projekt och som bidrar till varför saker och ting ser ut som det gör. Får man möjlighet att arbeta igenom ett projekt ordentligt så blir det inget som är lämnat åt slumpen. Engagemanget från verksamheten och känslan för detaljer hos entreprenören var också väldigt inspirerande.

Vilken känsla strävade ni efter att besökaren och de anställda skulle få?

– Vi har försökt tolka Handelskammarens vision för både besökare och för de anställda. En material- och kulörpalett som ligger i tiden men ändå förblir tidlös. Miljön skall upplevas harmonisk, omhändertagande, inspirerande och flexibel. Detta tycker vi att vi har lyckats bra med!

Hur upplever ni det färdiga resultatet?

– Anna och jag är supernöjda och så stolta över att fått ta del i den resa som har gjorts. En ny resa som för Handelskammaren precis är i uppstart av och som skall bli så rolig att få följa. Det som vi tycker är så fint är hur väl förvaltade våra idéer har blivit då personalen från början har arbetat vidare med miljön och format det till ”sin egen arbetsplats”. Det är imponerande hur man har kunnat hålla fokus under hela ombyggnationen och inflyttningsperioden. Det blir lätt att man släpper på saker och ting då man kanske inte riktigt orkar hålla ut, men så har fallet verkligen inte varit.

 

Vad är ni mest nöjd med?

– Det som vi ser som mest lyckat med projektet är att vi har fått en otrolig fin feedback av alla. Handelskammaren har berättat vid flera tillfällen att de trivs väldigt fint i lokalerna. Då känner vi att vi har lyckats. Det kommer alltid finnas saker som man i efterhand tänker: ”det där hade vi kunnat gjort annorlunda”, och det är okej, annars så utvecklas man inte. Ur ett Yellonperspektiv så är vi väldigt nöjda med hur Anna och mitt arbetssätt fungerade då vi sitter i olika städer samtidigt som vi arbetade och drev projektet tillsammans.

– Gällande ytskikt och materialitet så är vi väldigt glada i den spårade väggpanelen och den gröna kulören som så fint kompletterar eken.

Victor Wakerius

Marknads- och försäljningsansvarig

victor.wakerius@handelskammarenjonkoping.se

073-819 74 78

Fler inlägg

Nyheter

Coronavirusets påverkan på näringslivet och fortsatta dialoger om åtgärder

Handelsminister Anna Hallberg höll under fredagen i förra veckan en telefonkonferens med alla elva handelskamrar i Sverige. Syftet var at...

Läs mer
Nyheter

Underlätta för företagen att utbilda permitterade

DEBATT. Möjligheten till kompetenshöjande insatser för permitterade finns i dagsläget inom vissa kollektivavtal, men systemet behöver utv...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari