fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Helena Zar Vallin går till nytt uppdrag
13 oktober, 2022

Helena Zar Vallin går till nytt uppdrag

Efter fyra år som vd för Handelskammaren i Jönköpings län har Helena Zar Vallin valt att anta en ny utmaning inom länets näringsliv. Arbetet med att hitta en efterträdare till Helena har redan påbörjats, och Helena kommer fortsätta i sin roll under sin uppsägningstid. Länets näringsliv står inför en av de mest utmanande vintrarna på mycket länge och Handelskammaren kraftsamlar för att påverka i frågan.

Under Helenas tid som vd har Handelskammaren i Jönköpings län fått en nystart och medlemsantalet har stadigt ökat, något som har varit en prioriterad målsättning för att med större kraft, kontinuitet och trovärdighet kunna driva näringslivets prioriterade frågor mot beslutsfattare.

– Helena har varit starkt bidragande till att Handelskammaren blivit en kraft att räkna med i vårt län, säger Cecilia Nilsson, ordförande i Handelskammaren. Hon har visat handlingskraft och skapat ökat förtroende för både befintliga och nya medlemmar.

Förutom att bygga en ny organisation har Helena påverkat och drivit igenom större satsningar som bland annat kollektivtrafikförbindelse mellan Jönköping och Gnosjö, starta 100-listan som lyfter fram kvinnor med styrelsekompetens för ökad jämställhet bland länets företag samt en satsning kring yrkestrainee som är mycket efterfrågat bland länets industrier.

Ordnad övergång

Arbetet med att hitta en ny vd till ett av länets viktigaste och roligaste jobb har redan påbörjats av styrelsen och målet är att ha en ny person på plats så snart som möjligt. Helena Zar Vallin kommer fortsätta sitt uppdrag tills uppsägningstiden går ut för att få till en ordnad övergång.

– Valet att stanna som vd över vintern har varit självklart, säger Helena Zar Vallin. Då många av länets företag går en mycket svår tid till mötes har Handelskammaren tagit på sig att samla medlemmarnas röster i energiförsörjningsfrågan och där kommer jag fortsätta lägga mycket tid och engagemang.

– Handelskammaren har ett bra nuläge där nästa vd:s viktigaste uppdrag är att fortsätta öka medlemsantalet för att med mer kraft kunna skapa än mer medlemsnytta och driva näringslivets viktigaste frågor mot beslutsfattare i länet och i Stockholm, avslutar Cecilia Nilsson, ordförande

Rekryteringsannonsen kommer läggas ut i närtid.

 


Kontakt & Frågor

Helena Zar Vallin
076–949 42 25
helena.zarvallin@handelskammarenjonkoping.se

Cecilia Nilsson
0703–01 69 33
cecilia@cecilianilssonconsulting.se

Fler inlägg

Nyheter

Välkommen till Handelskammaren Victor Wakerius!

Vi är väldigt glada över att kunna presentera vår nya kollega Victor Wakerius. Victor kommer senast från HV71 där han arbetat med affärsr...

Läs mer
Näringspolitik

Yrkestrainee – Lärlingsanställningar

Annika Cederfeldt: "Vi på Handelskammaren ser en potential i yrkestrainee både för ungdomar som ska förberedas för ett arbetsliv och för ...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari