fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Helena Zar Vallin ”Att leda över andra är ett stort ansvar”
13 juni, 2019

Helena Zar Vallin ”Att leda över andra är ett stort ansvar”

Vi är både stolta och förväntansfulla över att nu kunna lansera vårt program Unga Ledare. Att vara ung och ha ett uppdrag att leda över andra är ett stort ansvar. Mycket som man gör blir för första gången, där den ena situationen inte är den andra lik. Dessutom är det lätt att göra misstag eller tveka över vad som är rätt respektive fel att göra. Egna erfarenheter samt misstag är förstås viktiga och att bli ledare gör man bäst på riktigt.

Vi på Handelskammaren vill därför erbjuda vad vi tror kommer vara ett stöd – att med hjälp kunna ge unga ledare möjligheten att utvecklas i sin roll som ledare. Ett stöd som innebär praktiska verktyg, konkreta utvecklande diskussioner och nära relationer med andra i liknande situationer som leds av erfaren expertis.

Programmet är uppbyggt kring de olika perspektiv som det innebär att vara ledare; att leda sig själv, att leda andra och att leda en grupp. Syftet är helt enkelt att ge riktigt bra förutsättningar för personer som tagit på sig en första chefsroll och uppmuntra unga personer att våga bli chefer.

Initiativet till programmet kommer från att vi på Handelskammaren vill göra något för unga ledare och uppmärksamma dem i deras ledarskap. Företag och organisationer i länet behöver ha nya generationer av ledare och unga ledare behöver uppmärksammas och uppmuntras, kvinnor såväl som män. Idén till Unga Ledare föddes efter ett besök hos Sydsvenska Handelskammaren där de visade och berättade om sitt koncept, vilket i sin tur bidrog med stor inspiration för vårt program.

Under våren har jag och Johanna Wärnbring, programledare för Unga Ledare, träffat många väldigt kompetenta människor där alla velat medverka och bidra till detta viktiga ändamål. De och vi ser verkligen fram emot att få sätta igång med gruppen!

Min förhoppning är att när man har gått detta program ska man känna sig bättre rustad och man ska ha utvecklats dels som människa, dels som ledare. Dessutom hoppas jag att deltagarna fått vänner som de alltid kommer kunna vända sig till framåt, för samarbeten, för fortsatt support, kanske till och med för livet!

Alla deltagare kommer få arbeta med sig själva och ansvara för sin egen utveckling. Unga Ledare hjälper bara till, så man ska räkna med att den insats man sätter in i programmet, den kommer ge utdelning tillbaka. Drömmen är att deltagarna i programmet ska tycka att detta är något av det bästa som de gjort, att de känner sig både säkrare och bättre i sina roller. Självklart hoppas vi också på att programmet blir så bra att vi kan erbjuda samma möjlighet nästa år till en eller två nya grupper.

Är du nyfiken på programmet? Hör gärna av dig så kan vi berätta mer!

Henrik Dahlström

Verkställande direktör

henrik.dahlstrom@handelskammarenjonkoping.se

076 118 33 97

Fler inlägg

Näringspolitik

Handelskammarens styrelse | ”100-listan väcker uppmärksamhet kring frågan”

Handelskammarens styrelse är eniga – 100-listan behövs: ”Jönköpings län har lägst representation av kvinnor i ledande ställning i hela Sv...

Läs mer
Näringspolitik

Stöden måste ses över för de branscher som drabbas hårdast i pandemin.

Handelskammaren träffar många företagare som ett längre tag har gått på knäna. De striktare restriktionerna som meddelades i början av no...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari