fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Här är ledarförebilderna som har chansen att bli Årets unga ledande kvinna 2022 
3 februari, 2023

Här är ledarförebilderna som har chansen att bli Årets unga ledande kvinna 2022 

För åttonde året i rad utses Årets unga ledande kvinna. Av 141 nominerade har 21 nya ledarförebilder tagit plats på listan. De är födda mellan 1987 och 1997 och representerar organisationer, kommuner och föreningar såväl som storbolag och startups. Den 2 mars presenteras vinnarna i två olika kategorier på en prisceremoni på Elmia.  

– Det är positivt att jämställdheten vad gäller ledare har förbättrats i Jönköpings län de senaste åren. Glädjande är även att det under nomineringsperioden för första gången kom nomineringar från alla kommuner i länet. Bra jobbat Jönköpings län! Det hade varit fantastiskt att anse oss klara med detta arbete, men tyvärr ser vi ut att behövas ytterligare ett tag då Jämställdhetsbarometern visar att chefer upplever att jämställdhetsarbetet prioriteras lägre idag än för fem år sedan och var femte chef svarar att jämställdhetsarbetet inte längre är en prioriterad fråga på arbetsplatsen, säger Linda Pålsson på Science Park Jönköpings län som är en av utmärkelsens projektledare. 

Här är ledarförebilderna som har chansen att bli Årets unga ledande kvinna 2022. Bild: Day Fotografi.

En lista på 141 nominerade har till slut blivit 21 personer som nu tar plats på den prestigefyllda listan Årets unga ledande kvinna. Sedan 2019 drivs projektet av Science Park tillsammans med Handelskammaren Jönköpings län och i år är även Region Jönköpings län med i arbetet. 

– Jag är så glad och stolt att vi från Region Jönköpings län får vara delaktiga i detta viktiga projekt som lyfter kompetenta ledarförebilder. För oss som jobbar med och för utvecklingen av vårt län är det oerhört inspirerande att få ta del av dessa framgångsrika ledares insatser och arbetsresultat. Imponerande!, säger Lena Larking, Regional utveckling på Region Jönköpings län.

Bred representation från hela Jönköpings län 

Årets lista visar på en stor bredd och innehåller personer från såväl organisationer och föreningar som offentlig och privat verksamhet. Med på listan finns bland annat grundaren av en startup, en hållbarhetschef inom bilbranschen, flera enhetschefer inom vården och en ledare inom föreningslivet. 

Maria Göransdotter Marklund, marknadsansvarig på Science Park och projektledare för Årets unga ledande kvinna, är nöjd med listan som Poolia utsett efter ett gediget urvalsarbete:  

– Listan är inte bara en otrolig källa för valberedningar och rekryterare när de söker kandidater, experter eller föreläsare. Det är en lista med kompetenta ledarförebilder som också inspirerar potentiella framtida ledare i Jönköpings län. Ser vi till helheten på listan hittar vi förebilder inom olika branscher och organisationer som kan inspirera till många olika typer av ledarskap.

Clara Ericsson, Kommunikatör på Handelskammaren Jönköpings län, är en av projektledarna och imponeras av den höga nivån på årets lista. 

Jag är otroligt imponerad av alla som kommit med på årets lista och det är viktigt för oss som jobbar för länets företag att få möjlighet att lyfta dem i detta forum. De är ledarförebilder som inspirerar sin omgivning och som kan visa upp fantastiska resultat av sitt ledarskap. 

Två pristagare utses på ceremoni på Elmia i mars 

Den 2 mars kommer två personer prisas lite extra under en prisceremoni på Elmia, där vinnarna av Årets unga ledande kvinna och Årets unga styrelsetalang presenteras. 

Här är alla 21 nominerade 

Motiveringarna till de nominerade hittar du på aretsungaledandekvinna.se 

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Näringspolitik

Se Handelskammarens seminarier live från Almedalen

Här kan du ta del av livesändningar från alla våra seminarier från Almedalen den 26 juni. 

Läs mer
Näringspolitik

Gemensamt uttalande angående samtal om finansiering av nya stambanor

Idag har regeringen bjudit in till förhandlingar om finansiering av en utbyggnad av nya stambanor mellan Stockholm, Göteborg och Malmö. P...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari