fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Handelskammarens vårmöte: en eftermiddag fylld med engagemang och inspiration
16 april, 2024

Handelskammarens vårmöte: en eftermiddag fylld med engagemang och inspiration

Den 11 april hölls Handelskammarens vårmöte, en eftermiddag tillsammans med våra medlemmar! Det blev en givande stund av nätverkande, nyttig information och inspiration.

Eftermiddagen fylldes med möten och spännande föredrag. Inledningsvis träffades Handelskammarens fullmäktige där bland annat nya medlemmar valdes in. Vi vill tacka Lovisa Hamrin, Herneco, Christian Claesson, Lundbergs Fastigheter, Jonas Hernborg, Elitfönster och Mim Andersson, Svenstigs Bil för ert engagemang i Handelskammarens fullmäktige. Samtidigt säger vi varmt välkomna till Karin Sandén Ahlqvist, Axelent och Tove Frisk, Bruzaholms Bruk som nyinvalda medlemmar i fullmäktige.

Välkomna säger vi även till Karin Sandén Ahlqvist, Axelent, Eric Stegemyr, Husqvarna och Anders Jonzon, Jönköping University som valdes in i styrelsen.

Johan Eklund till vänster och Lars Petterson till höger

Senare välkomnades våra medlemmar på ett medlemsmöte. Det inleddes med en presentation om länets konkurrenskraft nu och i framtiden. Johan Eklund, chefsekonom på Sydsvenska industri- och handelskammare, och Lars Petterson från Jönköping International Business School (JIBS) gav en tydlig bild över vilka faktorer som påverkar produktivitet och tillväxt i Jönköpings län. De pekade även på den problematik som finns med en ökad arbetslöshet och ökat kompetensbehov i Sverige.

Henrik Dahlström

Därefter presenterade Henrik Dahlström, VD på Handelskammaren, vad vi arbetat med senaste tiden, vilka projekt och mål vi har för året och hur vi tillsammans med våra medlemsföretag kan stärka Jönköpings län.

Kvällen avslutades med mingel och mat, samtidigt som vi delade ut stipendier till några duktiga studenter som under året ska studera utomlands.

Tack alla medlemmar som kom och spenderade eftermiddagen med oss! Vi är tacksamma och glada över att ni engagerar er i arbetet att göra Jönköpings län starkare.

 

 

Kajsa Norén

Praktik inom kommunikation

kajsa.noren@handelskammarenjonkoping.se

Fler inlägg

Näringspolitik

Industrin riskerar massvarsel

ÖPPET BREV TILL SVERIGES REGERING OCH RIKSDAG | Industrin riskerar massvarsel, hur ser strategin från riksdag och regering ut?

Läs mer
Nyheter

Nätverkslunch med JIBS – ett nytt sätt att öka samverkan mellan akademi och näringsliv

Nätverkslunch med JIBS syftar till att bidra med konkreta exempel gällande relevant, nuvarande och framtida kompetens - över en trevlig l...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari