fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Handelskammarens nya produktionsnätverk engagerar två mycket erfarna nätverksledare!
26 augusti, 2022

Handelskammarens nya produktionsnätverk engagerar två mycket erfarna nätverksledare!

Handelskammarens satsning på ett produktionsnätverk engagerar två mycket erfarna personer med lång och bred erfarenhet från producerande företag, Joakim Andersson och Petter Kellgren från Focused Minds.

Petter och Joakim är idag seniora konsulter och delägare i Focused Minds. Där tar de sig an uppdrag som verksamhetsutveckling, projektledning, interim management och coachning i hela produktionsledet, från inköp till logistik, planering, marknad och kommunikation. Joakim och Petter har erfarenhet av produktion i såväl svenska som internationella bolag.

Just nu arbetar båda två som huvudprojektledare i stora footprint-projekt där kunden vill utöka sin verksamhet i nya fastigheter. Förutom nya lokaler och flöden innefattar projekten även produktivitetsförbättringar, Change management och Transformation, något som passar som handen i handsken för de båda.

Petter Kellgren och Joakim AnderssonPetter Kellgren och Joakim Andersson.

Vi ställde några frågor till Joakim och Petter om deras nya roller som nätverksledare för produktionsnätverket.

På vilket sätt ser ni att nätverket kan ta deltagarna framåt i sina roller?

– Nätverket kommer att ge nya perspektiv på klassiska utmaningar i produktionsmiljön. Alla produktioner kämpar med sina problem, men de är sällan unika. Nätverket kommer att ge möjligheten för deltagarna att få bolla sina utmaningar och få tips och konkreta förslag på hur andra i liknande roller har gjort. Vi som nätverksledare kommer göra allt för att tillföra ny kunskap och nya perspektiv på respektive deltagares vardag. Det kommer bjuda in till viktiga diskussioner, något man sällan tar sig tid till.

Joakim poängterar att nätverket kommer att vara en bra bas för verksamhetsutvecklingen i respektive bolag och att all utveckling skapar nytta.

Hur skulle ni beskriva nätverket?

-En grupp med nya och erfarna företagsledare inom produktion som utmanas och har roligt tillsammans och där fokus ligger på produktion, logistik och Supply Chain. Det är många parametrar som ska stämma för att helheten i nätverket ska bli bra. Till exempel är det ett fåtal viktiga nyckelroller som sitter på ett mandat att göra förändringar. Det är därför viktigt att besluten är väl grundade. Nätverket är ett forum för diskussioner och det finns möjlighet att få ta del av andras perspektiv och erfarenheter. Nätverket blir ett exklusivt bollplank för chefer som ofta är rätt ensamma i sin roll. Att kunna hantera möjligheter och svårigheter med personer i liknande roller är något som är värdefullt både för företagen och individen. Slutligen är den samlade erfarenheten och kunskapen i ett sådant här nätverk är otroligt stort och vi är ödmjuka inför att få leda det.

För vem passar nätverket?

– Den riktar sig till personer med en position som VD, fabriksansvarig, platsansvarig eller produktionschef inom tillverkande företag som vill utveckla både sig själva, sina medarbetare och sitt företag! Viktigt är att man är villig att dela med sig men också vill ta till sig andras erfarenheter. Vi vill ha ett öppet och hjärtligt klimat med skarpa diskussioner. Du får också ett större nätverk, vilket inte är att underskatta.

Vi på Handelskammaren är otroligt glada för samarbetet med Joakim och Petter och ser fram emot att dra igång det här nätverket!

Annika Cederfeldt Jiveby

Näringspolitisk chef

Annika.cederfeldtjiveby@handelskammarenjonkoping.se

070–468 36 36

Fler inlägg

Nyheter

Åtgärder för att klara företagen och få fart igen

Det är allvar nu! Effekterna av coronaviruset slår hårt mot företagen. Regeringen och myndigheter har varit snabba att agera, men uppleve...

Läs mer
Energiförsörjning

Rundabordssamtal om energifrågan med Mats Green (M)

Nyligen höll Handelskammaren Jönköpings län ett givande rundabordssamtal med Handelskammarens medlemsföretag och Mats Green, Moderaternas...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari