fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Eric Stegemyr: ”För oss på Husqvarna är kompetensförsörjningen av högsta prioritet.”
16 augusti, 2023

”För oss på Husqvarna är kompetensförsörjningen av högsta prioritet.”

Som medlem är du med och stärker Jönköpings läns näringsliv! Eric Stegemyr, Vice President Sales and Service för Husqvarna, berättar varför han är ledamot i Handelskammarens fullmäktige och varför Husqvarna är medlemmar i Handelskammaren. 

Fullmäktige är Handelskammarensbeslutande organ som består av våra medlemmar. Som invald i fullmäktige kan man vara med och påverka verksamheten genom att engagera sig, nätverka och utbyta kunskap och idéer med andra personer från näringslivet i regionen.  

Varför är du ledamot i Handelskammarens fullmäktige?  

– Jag är med i Handelskammarens fullmäktige eftersom Husqvarna är en av de större arbetsgivarna i regionen. Det gör att vi är beroende av ett starkt samarbete och ett nätverk med andra lokala aktörer, både inom näringslivet samt med utbildningsverksamheten i regionen och de förtroendevalda. Vi tror att vi kan bidra med ett gynnsamt företagsklimat genom vår insikt och kunskap i flera av de områden som är viktiga för näringslivet. 

Eric Stegemyr, Vice President Sales and Service för Husqvarna.

Vad har medlemskapet i Handelskammaren inneburit för er?  

– Hitintills har medlemskapet i Handelskammaren främst inneburit och möjliggjort ett nätverkande. Här får vi tillsammans med andra lokala aktörer berika oss med bra insikter i olika problemställningar och få en insyn i hur andra företag löst dessa på ett kreativt sätt. 

Vilka frågor som Handelskammaren driver är viktigast för dig? 

– För oss på Husqvarna är kompetensförsörjningen av högsta prioritet. Vi konkurrerar i många fall med globala aktörer på större orter i andra världsdelar. Den lokala regionens förmåga att utbilda och utveckla kompetens inom strategiskt viktiga kunskapsområden är av yttersta vikt för vår fortsatta konkurrenskraft. Därtill är en starkt bidragande orsak till vårt engagemang i Handelskammaren deras samlade påverkan med kommun och region som möjliggör bra helhetslösningar för nyinflyttade personer till regionen. 

Vi vill bli fler för att kunna påverka ännu mer 

Som medlem har du möjlighet att påverka företagsklimatet nu och i framtiden för länet! Handelskammaren Jönköpings län deltar aktivt i det regionala utvecklingsarbetet och opinionsbildning kring näringspolitiska frågor. Vi vill bli fler för att kunna påverka ännu mer. Gör som Eric och över 300 företag i Jönköpings län – Bli medlem i Handelskammaren. 

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Nyheter

Jonas Ekeroth: Hur många frisörer behöver vi egentligen?

Våra unga är vår framtid! De drömmar och visioner som finns om vad de vill göra i framtiden, vad de vill jobba med, bygger vår framtid. D...

Läs mer
Näringspolitik

”Skapa förutsättningar för omställning och kompetensutveckling – innan det är för sent”

Handelskammaren Jönköpings län riktar ett öppet brev till våra regionala politiker, nationella riksdagspolitiker samt regeringen.

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari