fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Era Gerguri är Årets unga ledande kvinna 2019
6 mars, 2020

Era Gerguri är Årets unga ledande kvinna 2019

Under en prisceremoni på VY Skybar i Jönköping 5 mars utnämndes vinnaren i utmärkelsen Årets unga ledande kvinna 2019. Era Gerguri, kontorsområdeschef på Statens Servicecenter, tilldelas i år den prestigefyllda titeln för sitt ledarskap. Under kvällen utsågs även Årets unga styrelsetalang 2019 – Ida Jergell.

Processen att utse Årets unga ledande kvinna 2019 påbörjades redan i höstas och totalt kom det in 100 unika nomineringar. Efter en objektiv och gedigen process kunde 24 ledarförebilder väljas ut, baserat på deras ledaregenskaper och erfarenheter, vilket också resulterade i årets meriterade lista. Tillsammans får de åka på en tvådagarsresa fylld av kunskap, inspiration, välmående samt nätverksmöjligheter; privat som professionellt.

Två olika juryer har valt ut Årets unga ledande kvinna och Årets unga styrelsetalang. 

Era Gerguri – Årets unga ledande kvinna 2019

Era Gerguri, kontorschef Statens Servicecenter. Foto: Ida Bohman.

Från årets lista med 24 ledarförebilder utmärkte sig en person lite extra och utsågs till Årets unga ledande kvinna 2019, Era Gerguri. Era är i dag kontorsområdeschef på Statens Servicecenter i Gislaved och har trots sin ringa ålder, född 1993, redan flera års ledarerfarenhet. Era utsågs enhälligt av jurygruppen med motiveringen:

”Med kommunikation, transparens och ett tydligt fokus på medarbetarnas välmående har årets unga ledande kvinna lyckats leda sin grupp genom en större organisationsförändring och samtidigt nått avdelningens mål och bibehållit nöjda kunder. Trots sin unga ålder visar årets vinnare ett moget ledarskap och integritet – dessutom med en stor dos självkännedom och ödmjukhet. Skärpa, kompetens och mod kommer ta den här ledaren hur långt hon än vill nå i sin ledarskapskarriär. 

Att leda i förändring – dessutom på distans – är en tuff utmaning som årets unga ledande kvinna klarat med bravur. Årets unga ledande kvinna 2019 är Era Gerguri, Statens Servicecenter. ”

Ida Jergell – Årets unga styrelsetalang 2019

Ida Jergell, medgrundare och rekryterare AddPeople AB. Foto: Ida Bohman.

Ida Jergell, grundare och rekryterare av AddPeople i Jönköping, utsågs under kvällen till Årets unga styrelsetalang 2019. Hon vinner en tvådagars certifierad styrelseutbildning hos StyrelseAkademien och bereds även plats som adjungerad styrelseledamot hos Handelskammaren Jönköpings län. Juryns motivering löd:

”Årets unga styrelsetalang är en person som med stort mod tagit sig an utmaningen att starta företag inom en bransch som är både traditionell och mättad. Med driv, nyfikenhet och kreativitet har hon inte bara gjort sin egen dröm möjlig, utan är en ambassadör som får andra att våga tro på sina idéer. Hon är en modern ledare med fokus på nytänk, innovation och flexibilitet – precis det ledarskap som vi vill se mer av i framtidens företag.  

Tillsammans med sitt team driver hon en utmanare inom sin bransch som växer både snabbt och stabilt. Förmågan att leda andra, i kombination med sina expertkunskaper inom kompetensförsörjning – som är en av regionens viktigaste frågor – banar väg för den här talangens framtida styrelsekarriär. Årets unga styrelsetalang 2019 är Ida Jergell, AddPeople.”

För oss är det både roligt och viktigt att kunna erbjuda Ida plats som adjungerad styrelseledamot. Vi tror på ett genuint utbyte där Ida får praktisk erfarenhet, och vi kommer också få ta del av hennes expertkunskap inom en av Handelskammarens och regionens viktigaste frågor – kompetensförsörjning, säger Sten Norinder, ordförande Handelskammaren.

Om Årets unga ledande kvinna

Initiativet Årets unga ledande kvinna togs 2015 när Ledarnas jämställdhetsbarometer släpptes och pekade ut Jönköpings län som sämst i Sverige när det kommer till andel kvinnliga chefer, 28%. Statistik från 2017 visar att snittet för länet har ökat till 34% (andel chefer som är kvinnor), men fortfarande finns mycket att göra, och skillnaderna mellan länets kommuner är stora. Initiativet syftar till att öka jämställdheten bland länets ledare genom att lyfta fram förebilder och inspirera andra att bli framtidens ledare. Jönköpings län befinner sig i dag i botten av Sverigestatistiken gällande andel kvinnor i ledande positioner, andels kvinnor som startar företag och andel styrelseledamöter som är kvinnor.

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Våra medlemmar

”Handelskammaren är en naturlig mötesplats för nätverkande”

Som medlem är du med och stärker Jönköpings läns näringsliv. Hör Andrea Regnander, vd och grundare till logistikföretaget PLAR berätta va...

Läs mer
Näringspolitik

SNABBTÅG. Vänd inte Jönköping ryggen

Vänd inte Jönköping och Götaland ryggen! Det finns tyvärr anledning att rikta den uppmaningen till Moderaterna, Liberalerna och Kristdemo...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari