fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Eliza Sjöberg är Årets unga ledande kvinna 2022
3 mars, 2023

Eliza Sjöberg är Årets unga ledande kvinna 2022

Under en prisceremoni på Elmia Jönköping den 2 mars 2023 utsågs vinnaren av utmärkelsen Årets unga ledande kvinna. Av 141 nominerade var det till slut Eliza Sjöberg, IT- och förvaltningschef på Flintab AB, som vann högsta pris och kan titulera sig Årets unga ledande kvinna 2022. Stort grattis Eliza!

Initiativet Årets unga ledande kvinna tar avstamp i statistiken som visar att Jönköpings län placerar sig i botten av Sverigestatistiken inom tre viktiga områden; andel kvinnor i ledande positioner, andel kvinnor som startar företag och andel styrelseledamöter som är kvinnor. Redan i höstas påbörjades processen för att utse årets mest framstående unga ledare. Efter en nomineringsprocess med över 200 nomineringar från hela länet har 21 personerna – efter en tuff urvalsprocess tagit plats på listan som bidrar till ett mer jämställt Jönköpings län.

För dessa 21 personer innebär placeringen på listan en fin merit där de utsetts till kompetenta ledare som kan uppvisa konkreta resultat, och goda förebilder genom sitt sätt att leda och inspirera andra. Tillsammans få de senare i vår åka på en tvådagarsresa fylld av kunskap, inspiration, välmående och nätverksmöjligheter.

Eliza är ledaren som utmärkt sig lite extra

Eliza, som är född 1992, ansvarar i sin ledarroll för kundernas IT-projekt, stora interna projekt och sitt medarbetarteam. Sedan hon startade sin resa på Flintab har hon tagit stora kliv både i sin egen karriär och genomfört flera stora utvecklingsarbeten som lett till såväl ett ökat resultat som ett bättre klimat på arbetsplatsen.

Eliza Sjöberg, IT- och förvaltningschef på Flintab AB, är Årets unga ledande kvinna 2022. Bild: Day fotografi.

Juryns motivering

Årets unga ledande kvinna har på ett nytänkande sätt arbetat fram innovativa lösningar som skapat positiva effekter i hela organisationen. Hon har på kort tid åstadkommit fantastiska resultat genom att låta mjuka värden genomsyra hur hon leder sin grupp. 

Med stort mod och genuint engagemang för människor lyfter hon sina medarbetare och har fått med sig hela organisationen på en utvecklingsresa. Hon är ett föredöme och ett bevis på att det går att ta nästa steg i karriären genom att göra sin röst hörd, oavsett vilken bransch du verkar inom.

Årets unga ledande kvinna är Eliza Sjöberg.

Förutom den stora äran vinner Eliza ledarskapscoachning för sig själv och sin arbetsgrupp från vår partner Combitech. Hon vinner dessutom ett årskort och PT-timmar från Friskis, också partner till Årets unga ledande kvinna.

Årets unga styrelsetalang utsågs

Isabela Lucas, Hållbarhets- och Kvalitetsansvarig på HAGS Aneby AB, är Årets unga styrelsetalang 2022. Utmärkelsen delades ut av StyrelseAkademien Jönköping på prisceremonin för Årets unga ledande kvinna. Stort grattis Isabela!

Isabela vinner en plats på utbildningen Rätt Fokus i styrelsearbetet, en två-dagars certifierad styrelseutbildning från StyrelseAkademien. Hon bereds även plats som adjungerad styrelseledamot i ett dotterbolag inom North Castle AB under ett års tid, med start enligt överenskommelse.

Isabela Lucas är Årets unga styrelsetalang 2022. Bild: Day fotografi.

Juryns motivering

Med mod och stort driv att själv vilja utvecklas har årets unga styrelsetalang åstadkommit imponerande resultat som fört bolaget framåt. Med bred kompetens och nyfikenhet i kombination med stort affärsdriv har hon gjort betydande avtryck i bolagets kärnverksamhet och bland medarbetare såväl i Sverige som i den internationella koncernen.

Denna omtyckta ledare kommer med sin strategiska förmåga och värdefulla expertkompetens inom hållbarhet att vara en stor tillgång till något av North Castles bolag.

Årets unga styrelsetalang är Isabela Lucas.

– Utmärkelsen Årets unga styrelsetalang är en hjärtefråga för oss på StyrelseAkademien. Vi vill förändra siffrorna och inspirera till ett värdeskapande styrelsearbete med en jämlik sammansättning. Isabelas arbete har gjort stora avtryck i HAGS kärnverksamhet både i Sverige och internationellt. Hon är en modig och nyfiken ledare med värdefull expertkompetens inom hållbarhet som kommer att vara en stor tillgång för de styrelser vi hoppas får förmånen att arbeta med henne framöver, säger Hanna Aspklint från StyrelseAkademien.

Om Årets unga ledande kvinna

Årets unga ledande kvinna syftar till att lyfta fram goda förebilder i Jönköpings län och som kan inspirera andra att bli framtidens ledare. Initiativet drivs av Handelskammaren Jönköpings län, Science Park, Region Jönköpings län i samarbete med en rad partners. På aretsungaledandekvinna.se finns de 185 ledarförebilder som hittills utsetts genom initiativet.

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Nyheter

Anna Petersson, ny nätverksledare för HR-chefsnätverket

Vi är mycket glada över att kunna presentera vår nya nätverksledare för Handelskammarens HR-chefsnätverk - Anna Petersson. Anna är en lös...

Läs mer
Våra medlemmar

Eric Stegemyr: ”För oss på Husqvarna är kompetensförsörjningen av högsta prioritet.”

Som medlem är du med och stärker Jönköpings läns näringsliv! Eric Stegemyr, Vice President Sales and Service för Husqvarna, berättar varf...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari