fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » ”Det är mycket viktigt för oss att kunna erbjuda de utbildningar och studenter som efterfrågas av företagen.”
31 maj, 2023

”Det är mycket viktigt för oss att kunna erbjuda de utbildningar och studenter som efterfrågas av företagen.”

Som medlem är du med och stärker Jönköpings läns näringsliv!
Anders Jonzon, kommunikationsdirektör på Jönköping University, är ledamot i Handelskammarens fullmäktige och berättar varför Jönköping University är medlemmar i Handelskammaren.

Varför är ni medlemmar i Handelskammaren?

– Jönköping University är en av de största kompetensförsörjarna till Region Jönköpings län. Vi vill agera nära och tillsammans med aktörer i länet för att anta utmaningarna på framtidens arbetsmarknader. Genom medlemskapet i Handelskammaren deltar vi i diskussionen kring frågor som är relevanta för länets företag. Medlemskapet har lett till nya möjligheter och skapat relevanta kontakter för Jönköping University.

Anders Jonzon, kommunikationsdirektör Jönköping University.

Vilka frågor som Handelskammaren driver är viktigast för dig?

– Av naturliga skäl är Jönköping University fokuserade på kompetensförsörjning och det blir den viktigaste frågan som Handelskammaren driver för oss. Det handlar dels om att utbilda unga människor till kompetent arbetskraft för vårt län, både till offentlig sektor och privat näringsliv. Frågan om livslångt lärande är också mycket aktuell. Med dagens utvecklingstakt kommer medarbetare att behöva gå tillbaka till skolbänken flera gånger under sitt yrkesverksamma liv för att hålla sina kunskaper uppdaterade. Ungefär hälften av vårt läns alla forskare är anställda på Jönköping University. Genom att arbeta tillsammans med länets företag håller vi oss relevanta.

 


 

Vi vill bli fler för att kunna påverka ännu mer

Som medlem har du möjlighet att påverka företagsklimatet nu och i framtiden för länet! Handelskammaren Jönköpings län deltar aktivt i det regionala utvecklingsarbetet och opinionsbildning kring näringspolitiska frågor. Vi vill bli fler för att kunna påverka ännu mer. Gör som Anders och över 300 företag i Jönköpings län – Bli medlem i Handelskammaren.

 


 

Julia Lundqvist
Praktikant Handelskammaren Jönköpings län
julia.lundqvist@handelskammarenjonkoping.se

Fler inlägg

Näringspolitik

Näringslivet behöver grundläggande byggstenar!

DEBATT | Annika Cederfeldt: "Det är nu möjligheternas tid för vårt läns styrande politiker och beslutsfattare att visa att de står bakom ...

Läs mer
Nyheter

addPeople erbjuder HR-expertstöd

addPeople är ett av våra medlemsföretag som nu ställer upp lite extra för Handelskammarens medlemmar och erbjuder expertstöd inom HR-rela...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari