fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » De har chans att bli Årets unga ledande kvinna
6 februari, 2020

De har chans att bli Årets unga ledande kvinna

Nu står det klart vilka som har chansen att bli Årets unga ledande kvinna 2019. Den 5 mars presenteras vinnarna i två olika kategorier på en prisceremoni.

– Precis som tidigare år har vi fått fram oerhört vassa kandidater. Det känns otroligt kul att se vilka bra ledarförebilder som finns i regionen, säger Maria Göransdotter Marklund, marknadsansvarig på Science Park och en av projektledarna för Årets unga ledande kvinna.

En lista på 100 nominerade har blivit 24 kvinnor som nu tar plats på den prestigefyllda listan Årets unga ledande kvinna. Från och med 2019 drivs projektet av Science Park tillsammans med Handelskammaren Jönköpings län. Nana Björnberg, kommunikatör på Handelskammaren och en av projektledarna, är nöjd med urvalet.

– Listan är en guldgruva för rekryterare och valberedningar. En lista som vi hoppas att många av regionens företag och organisationer tittar på när de söker experter, föreläsare och kandidater till spännande tjänster, säger hon.

Årets lista visar på en stor bredd och innehåller personer från såväl organisationer som offentlig och privat verksamhet. Vi hittar bland andra en hotelldirektör, en verksamhetsledare inom Pingst Jönköping, en polisinspektör, en producent/programledare och flera egenföretagare.

Den 5 mars kommer två personer prisas lite extra under en ceremoni, då vinnarna av Årets unga ledande kvinna och Årets unga styrelsetalang presenteras.

Initiativet till projektet togs 2015 mot bakgrund av att Jönköpings län då var sämst i landet gällande antalet ledare som är kvinnor – med ett långsiktigt mål att nå jämställdhet.

– För oss på Science Park är Årets unga ledande kvinna ett viktigt projekt sett till vårt uppdrag. Jämställdhet är både ett mål och ett medel för oss som jobbar för att göra Jönköpings län till Sveriges mest attraktiva företagarregion. Utan kvinnliga ledare och företagare går vi miste om viktig kompetens som tar regionen framåt, säger Maria Göransdotter Marklund.

Här är alla 24 nominerade

Vinnaren av Årets unga ledande kvinna presenteras den 5 mars och får ett årskort på Friskis & Svettis och ett specialanpassat ledarskapspris beroende på vem vinnaren blir.

Samtidigt presenteras också Årets unga styrelsetalang, som liksom tidigare får en styrelseutbildning av och medlemskap i StyrelseAkademien samt ta plats som adjungerad styrelseledamot i Handelskammaren Jönköpings län – vilket är nytt för i år.

Samtliga ledarförebilder åker dessutom på en gemensam resa fylld av kunskap, inspiration och nätverkande.

Fakta Årets unga ledande kvinna

Årets unga ledande kvinna är ett projekt som startades 2015 av Ridsportalliansen. Syftet är att öka andelen kvinnor bland länets ledare genom att lyfta fram förebilder under 35 år. Med årets nominerade har totalt 124 kvinnor tagit plats på listan genom åren.

År 2019 tog Science Park och Handelskammaren Jönköpings län över projektledarskapet.

I fjol utsågs Helén Truong till Årets unga ledande kvinna 2018 och gjorde därmed de tidigare vinnarna Filicia Björkman (2017), Eva Skogeryd (2016) och Jennie Wall (2015) sällskap.

Foto Helén Truong: Anna Jansson

Fler inlägg

Nyheter

Mackapär, dumskärm & digital disciplin

Vår kära, eller ska vi säga hatade, “mackapär” – som ALLTID är med; vart vi än går, till och med när vi går på toa eller borstar tänderna...

Läs mer
Nyheter

Vi välkomnar vår praktikant Julia!

Igår var första dagen på Handelskammaren för vår praktikant Julia Lundqvist. Under 11 veckor framåt kommer hon få sätta sig in organisati...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari