fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » De fick stipendium från Handelskammaren
12 maj, 2021

De fick stipendium från Handelskammaren

PRESSMEDDELANDE

Under en sluten ceremoni i centrala Jönköping tilldelades fem studenter från Jönköping University stipendium för framstående studieresultat. Att stötta studenter på detta sätt är något som Handelskammaren Jönköpings län gör årligen.

Selma Bjelkerud, Simon Ljungqvist, Matilda Ek, Viktorija Bernataviciute och Mohammad Alsarmani är de studenter från Jönköpings University som i år tilldelades Handelskammarens respektive Gunnar Randholms stipendium.

Från vänster: Simon Ljungqvist, Selma Bjelkerud, Matilda Ek och Mathias Bransmo.

– Det är otroligt inspirerande att vi på Handelskammaren kan stötta framstående studenter på detta sätt! Vem vet, de kanske alla är våra framtida ledare här i länet. Vi håller verkligen tummarna för att vi ska få följa dem vid deras utlandsstudier, säger Helena Zar Vallin, vd Handelskammaren Jönköpings län.

Båda fonderna ligger under Stiftelsen Näringslivets Donationsfond och delades ut av donationsfondens ordförande Mathias Bransmo, vd på Kvadrat i Jönköping samt vice styrelseordförande i Handelskammaren Jönköpings län.

– Det är alltid lika roligt att träffa nyfikna studenter som är hungriga på att upptäcka världen! Likt tidigare år är årets stipendiater väldigt duktiga med bra betyg, och därför känns det extra roligt att kunna få dela ut stipendium till dem – som förhoppningsvis underlättar lite. Vi håller tummarna för att deras utlandsterminer nu i dessa tider blir av, den terminen var utan tvekan den mest givande under min egen studietid, säger Mathias.

Tre av fem stipendiater kunde närvara vid utdelningen i Handelskammarens centrala lokaler. Selma Bjelkerud, från Malmö, studerar kandidatprogrammet Human Resources vid Högskolan för lärande och kommunikation och hon ser verkligen fram emot kommande tid i Mexiko.

– Jag ska till Monterrey i Mexiko i augusti, är tanken. Jag har hört mycket gott om staden och universitetet och hoppas även kunna resa runt en del. Därför är jag också väldigt tacksam för detta stipendium, det gör verkligen skillnad! Jag hoppas att vi alla kommer kunna komma i väg på våra utlandsstudier, säger Selma.

Simon Ljungquist, född och uppvuxen i Skövde, läser till civilekonom vid Internationella Handelshögskolan och han ska till Barcelona.

– Jag har varit i Barcelona några gånger och jag älskar den staden! Terminen börjar i slutet av augusti och jag ser verkligen fram emot det. Sedan funderar jag absolut på att stanna kvar i Jönköping efter examen, det finns betydligt bättre arbetsmöjligheter här än hemma i Skövde, säger Simon.

Matilda Ek från Jönköping läser även hon till civilekonom och hennes studier ska förläggas vid Portugals främsta handelshögskola.

– Jag ska förhoppningsvis till Lissabon, där jag även varit en gång tidigare, men själva skolan ligger lite utanför Lissabon. Jag blev väldigt förvånad över detta stipendium så är också oerhört tacksam, säger Matilda.

Handelskammaren önskar alla stipendiater ett stort lycka till!


Stipendiater 2021

Gunnar Randholms Stipendium:
Selma Bjelkerud
, Högskolan för lärande och kommunikation, för studier vid TEC de Monterrey, Mexiko. 15 000 kr
Simon Ljungqvist, Internationella Handelshögskolan, för studier vid Toulouse Business School, Spanien. 15 000 kr
Matilda Ek, Internationella Handelshögskolan, för studier vid Nova School of Business and Economics, Portugal. 7 000 kr

Handelskammaren Jönköpings län Stipendium:
Viktorija Bernataviciute
, Jönköpings Tekniska Högskola, för studier vid Southern Utah University, USA. 15 000 kr
Mohammad Alsarmani, Jönköpings Tekniska Högskola, för studier vid Metropolia University of Applied Sciences, Finland. 15 000 kr

20210511_PRESSMEDDELANDE_De fick stipendium från Handelskammaren

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Näringspolitik

Näringslivspolitisk rapportering oktober 2020

Annika Cederfeldt: Det ser olika ut för olika branscher. Att industrin, som normalt är en motor för besöksnäringen, är nära på tillbaka p...

Läs mer
Nyheter

Skyddsrockar med lång ärm efterfrågas!

Efterlysning! Just nu ser Länsstyrelsen en stor efterfrågan på skyddsrockar med lång ärm. Dessa ska vara vätskebeständiga, ha hel framsid...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari