fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » De fick stipendium från Handelskammaren Jönköpings län
15 maj, 2019

De fick stipendium från Handelskammaren Jönköpings län

Australien, Mexiko, USA, Spanien, Italien och Brasilien. Sex länder där Handelskammaren i Jönköpings läns stipendiater kommer att förlägga sina studier nästa termin. Det berättades i går på Handelskammarens vårmöte i Jönköping när tio stipendium delades ut till framstående studenter på Jönköping University.

Sex glada stipendiater fanns på plats under Handelskammarens vårmöte för att ta emot sina stipendier. Från vänster ses Emelie Edberg, Klara Käll, Helena Zar Vallin, vd på Handelskammaren, Julia Blomberg, Oliva Gerbon, Elin Alverhed och Linus Schnitzer. Foto: Robin Pagmar

Tio studenter fick vardera 10 000 kronor i syfte att underlätta vid kommande högre studier utomlands. De tio stipendierna delades ut i samband med Handelskammarens vårmöte och kommer ur Gunnar Randholm fond samt Handelskammaren i Jönköpings läns Stipendium.
– Genom dessa stipendier vill vi uppmuntra studenter som har presterat goda insatser under sina studier. Stipendierna ges i syfte för fortsatt utbildning i ämnen som har betydelse för näringslivets utveckling, säger Helena Zar Vallin, vd på Handelskammaren i Jönköpings län.
Båda fonderna ligger under Stiftelsen Näringslivets Donationsfond och delades ut av donationsfondens ordförande Mathias Bransmo.

Och självklart var det sex glada och stolta, men även aningen överraskade, studenter som fick ta emot stipendium och blommor under Handelskammarens vårmöte på GRO36 i Jönköping.

– Det här är fantastiskt kul, jag blev förvånad när jag fick veta att jag hade blivit utsedd. Det här trodde jag inte, säger Elin Alverhed från Eksjö som nu ska fortsätta sina studier i Melbourne i Australien.

Linus Schnitzer från Kumla studerar nationalekonomi och ska även han fortsätta studerandet i australiska Melbourne.
– Det är alltid lika kul att få uppskattning. När jag är klar med mina studier vill jag gärna arbeta med statistik eller siffror i allmänhet.

Oliva Gerbon från Vänersborg läser till socionom och ska nu läsa en termin på University of Arkansas i USA.
– Jag ska studera socialwork och därmed läsa om de kulturella skillnaderna mellan USA och Sverige. Det ska bli spännande, säger Olivia.

Julia Blomberg och Klara Käll kommer båda från Jönköping och studerar Marketing Management på Internationella Handelshögskolan.
– Jag reser till Milano för kommande studier. Det är en väldigt bra skola och så älskar jag Italien i allmänhet, så det ska bli härligt, säger Julia.
– Jag kommer att göra en så kallad double degree och därmed avsluta mitt studieår på skolan i Barcelona. Jag gillar sälj och marknadsföring. Drömmen är att arbeta inom skönhetsindustrin, det är fantastiskt roligt och kreativt, säger Klara.

Emelie Edberg kommer från Stockholm men studerar grafisk design och webbutveckling på JTH i Jönköping.
– Jättekul att få stipendium. Jag ska studera vidare i Sydney i Australien och drömmen är att få arbeta med design av något slag, antingen på webben eller inom inredning.

 


 

Stipendiater 2019

Gunnar Randholms Stipendium, 10 000 kronor:

Julia Eriksson (Falköping), Jönköpings Tekniska Högskola, för studier vid Santa Catarina State University, Florianópolis, Brasilien.

Emelie Edberg (Stockholm), Jönköpings Tekniska Högskola, för studier vid University of Technology, Sydney, Australien.

Zoe Koutelida (Grekland), Jönköpings Tekniska Högskola, för studier vid University of Canberra, Australien.

Andreas Gwinner (Tyskland), Jönköpings Tekniska Högskola, för studier vid University Tec de Monterrey, Mexico City, Mexiko.

Emil Månsson (Ängelholm), Jönköpings Tekniska Högskola, för studier vid Universitat Politécnica de Catalunya, Barcelona, Spanien.

 

Handelskammaren i Jönköpings län Stipendium, 10 000 kronor:

Linus Schnitzer (Kumla), Internationella Handelshögskolan, för studier vid Royal Melbourne Institute of Technology, Australien.

Julia Blomberg (Jönköping), Internationella Handelshögskolan, för studier vid Universitá Bocconi Milano, Italien.

Klara Käll (Jönköping), Internationella Handelshögskolan, för studier vid IQS School of Management, Barcelona, Spanien.

Elin Alverhed (Eksjö), Internationella Handelshögskolan, för studier vid Swinburne University of Technology, Melbourne, Australien.

Olivia Gerborn (Vänersborg), Hälsohögskolan Jönköping, för studier vid University of Arkansas, Fayetteville, USA.

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Näringspolitik

Jonas Ekeroth: Det är dags för verkstad!

Det privata och det offentliga lever i en symbios med varandra. Kanske ett självklart konstaterande, men ändå väljer jag att lyfta fram o...

Läs mer
Nyheter

NYHET: Rabatterat medlemskap för nystartade företag

Som nystartat företag kan det vara ont om resurser; oavsett om det gäller personal, tid eller pengar. Dessutom är man ofta i stort behov ...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari