fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » De fick stipendium från Handelskammaren Jönköpings län
15 maj, 2020

De fick stipendium från Handelskammaren Jönköpings län

Fyra studenter från Jönköping University fick under onsdagen ta emot stipendium från Handelskammaren i Jönköpings län. Trots coronapandemin hoppas de kunna genomföra sina utbytesterminer till hösten.

Under en ceremoni i centrala Jönköping fick fyra framstående studenter från Jönköping University ta emot stipendium från Handelskammaren i Jönköpings län. Studierna kommer förläggas i Finland, Thailand, Malaysia och Singapore.

Fyra glada studenter fick under onsdagen ta emot sina stipendier på Handelskammarens kontor i centrala Jönköping. Från vänster ses Mathias Bransmo, ordförande donationsfonden, Filip Skärin, Simon Burman, Tova Larsson, Felicia Andersson och Helena Zar Vallin, vd Handelskammaren Jönköpings län.

Filip Skärin, Felicia Andersson, Tova Larsson och Simon Burman fick vardera 25 000 kronor för att underlätta vid kommande högre studier utomlands. De fyra stipendierna kommer ur Gunnar Randholm fond samt Handelskammaren i Jönköpings läns Stipendium.
– För oss på Handelskammaren är det både roligt och inspirerande att få hjälpa unga människor ut i världen. Årets stipendiater är alla superduktiga med toppbetyg och mycket förväntansfulla inför deras spännande internationella äventyr. Det ska bli roligt att följa dem, säger Helena Zar Vallin, vd på Handelskammaren Jönköpings län.

Båda fonderna ligger under Stiftelsen Näringslivets Donationsfond och delades ut av donationsfondens ordförande Mathias Bransmo, VD på Kvadrat i Jönköping.
– Det känns extra roligt att kunna dela ut stipendier till nyfikna studenter som vill ut i världen. Jag hade själv chansen att få vara på praktik utomlands och utan tvekan var det den roligaste perioden under min studieperiod. Nu håller vi tummarna för att stipendiaterna kommer iväg på sina utlandsterminer, säger Mathias.

Filip Skärin är uppvuxen i Värnamo och läser en master inom produktionssystem med inriktning produktionsutveckling och ledning. Han tycker det ska bli spännande att fortsätta sina studier i Helsingfors, en stad som han tidigare aldrig besökt.
Jag har alltid funderat på att studera utomlands, men det är först nu som jag ska få testa på att bo i ett annat land, även om det inte ligger så långt bort, säger Filip.

Felicia Andersson från Uddevalla studerar maskinteknik och ska inom ramen för kursen Näringslivsförlagd kurs (Nfk) på Tekniska Högskolan i Jönköping både studera på universitetet i Bangkok och praktisera på ett industriföretag.
– Skolan här har samarbete med flera stora svenska företag utomlands, så min tid i Bangkok kommer varvas mellan skola 2–3 gånger/vecka och praktik 2–3 gånger/vecka, berättar Felicia.

Tova Larsson från Jönköping läser till civilekonom och är även ordförande i Unga Aktiesparares styrelse i Jönköping. Hon kommer under sin tid i Malaysia studera vid universitetet Sains Malaysia men också besöka företag samt Nordeas kontor.
– Det ska bli jättehäftigt att få bo och leva i en annan kultur. Även om jag rest lite tidigare, så ser jag verkligen fram emot att få ha en vardag utomlands, säger Tova.

Filip, Felicia och Tova berättar att förberedelserna inför deras utlandstermin pågår som vanligt och att de hoppas på att komma iväg, även om vissa saker har blivit lite förskjutna med anledning av coronapandemin.

Simon Burman studerar också till civilekonom och har alltid haft ett stort internationellt intresse. Under hösten 2019 avslutade han en termin vid Singapore Management University (SMU) och satsar nu på att skaffa sig erfarenheter i bland annat London.
– Min tid i Singapore var helt fantastisk! Jag är även tacksam för att jag hann komma iväg på min termin, nu när tiderna är lite osäkra. Jag tycker att det är väldigt roligt med integration, och det gav mig verkligen mersmak på världen, berättar Simon.


Stipendiater 2020

Gunnar Randholms Stipendium, 25 000 kronor:
Filip Skärin (Värnamo), Jönköpings Tekniska Högskola, för studier vid Helsinki Metropolia University, Finland.
Felicia Andersson (Uddevalla), Jönköpings Tekniska Högskola, för studier vid King Mongkut’s University of Technology North Bangkok, Thailand.

Handelskammaren i Jönköpings län Stipendium, 25 000 kronor:
Tova Larsson (Jönköping), Internationella Handelshögskolan, för studier vid Universiti Sains Malaysia, Malaysia.
Simon Burman (Alingsås), Internationella Handelshögskolan, för studier vid Singapore Management University, Singapore.

För mer information, kontakta:
Helena Zar Vallin, 076-949 42 25, helena.zarvallin@handelskammarenjonkoping.se

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Nyheter

NY RAPPORT: Konjunkturbarometern hösten 2023

Konjunkturbarometern hösten 2023 markerar en tid av ekonomisk utmaning och osäkerhet. Den visar på hur lågkonjunkturen har en negativ påv...

Läs mer
Nyheter

Klara Käll: ”Förvriden dagsrytm och mañana-mañana-tänk…”

I maj 2019 fick Klara Käll, en framstående Marketing Management-student från Jönköping International Business School, ta emot ett stipend...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari