fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » De fick stipendium från Handelskammaren
24 maj, 2023

De fick stipendium från Handelskammaren

PRESSMEDDELANDE

Under en ceremoni hos Handelskammaren Jönköpings län tilldelades fyra studenter från Jönköping University stipendium för framstående studieresultat och för att stötta deras högre studier utomlands. Australien, Hong Kong och Mexiko är de tre länder där Handelskammarens stipendiater kommer att förlägga sina utlandsstudier.

Daniel Hussmo, Robin Herbetsson, Noa Andersson, Freja Duncan, Emilia Thorstensson och Emma Johansson är de studenter från Jönköping University som i år tilldelades Handelskammarens respektive Gunnar Randholms stipendium. Fonderna ligger under Stiftelsen Näringslivets Donationsfond och delades ut av donationsfondens ordförande Mathias Bransmo, VD på Kvadrat i Jönköping samt vice styrelseordförande i Handelskammaren Jönköping län.

– Det är alltid lika roligt att träffa motiverade och hungriga studenter som är nyfikna på att upptäcka världen. Att vi med dessa stipendier har möjlighet att stötta driftiga studenter som visat på fina studieresultat är fantastiskt! säger Mathias.

Från vänster: Freja Duncan, Emma Johansson, Emilia Thorstensson och Noa Andersson.

Fyra av sex stipendiater kunder närvara vid stipendieutdelningen på Handelskammaren. Freja Duncan från Stockholm studerar Human Resources med inriktning psykologi vid Högskolan för lärande och kommunikation, till hösten ska hon studera i Mexiko, ett val som till en början inte var helt självklart.

– En utbytestermin utanför Europa var långt ifrån en självklarhet för mig men jag ville utmana mig själv och prova något helt nytt. Mexiko känns som en plats där jag har stor möjlighet att samla på mig nya erfarenheter och perspektiv samt få en unik livserfarenhet. Att studera utomlands tror jag kommer ge mig kunskaper som är svåra att få här hemma, berättar Freja.

Noa Andersson, född och uppvuxen i Jönköping, läser Industriell organisation och ekonomi: Logistik och ledning vid Jönköpings Tekniska Högskola och ska studera i Hong Kong.

– För mig var Hong Kong ett självklart val. Då jag aldrig bott i Asien och är nyfiken på kulturen sökte jag mig till Hong Kong. Jag är övertygad om att utlandsstudier inte bara kommer att berika min utbildning utan också ge mig en möjlighet att utöka mitt nätverk, vässa mina språkkunskaper och en möjlighet att uppleva nya spännande saker, säger Noa.

Emilia Thorstensson, från Skara, och Emma Johansson, från Jönköping, ska båda till Australien.

– Jag har alltid velat åka till Australien och hade tankar på att åka dit redan efter gymnasiet. Tyvärr tog jag studenten mitt under pandemin vilket hindrade mig från att åka. Jag studerar Marketing Management på JIBS och sökte till Australien för att jag vill uppleva den fina naturen och kulturen, de har även en hög utbildningsnivå med många kurser som intresserar mig, berättar Emilia.

– För mig var Australien det självklara valet, jag har hört mycket bra om landet och ser fram emot att uppleva naturen och livsstilen där. Här i Jönköping läser jag Civilekonomprogrammet på JIBS och har valt att plugga utomlands för att få nya upplevelser och utveckla mig själv, säger Emma.

Handelskammaren önskar alla stipendiater ett stort lycka till!


Stipendiater 2023

Gunnar Randholms Stipendium:
Daniel Hussmo, Jönköpings Tekniska Högskola, för forskningsprojekt vid Sociotechnical Systems Research Center, MIT, Cambridge, USA. 20.000 kr
Noa Andersson, Jönköpings Tekniska Högskola, för studier vid Hong Kong Polytechnic University, Hong Kong. 20.000 kr
Robin Herbetsson, Jönköpings Tekniska Högskola, för studier vid University of Bologna, Italien. 15.000 kr

Handelskammaren Jönköpings län Stipendium:
Freja Duncan, Högskolan för lärande och kommunikation, för studier vid TEC de Monterrey, Mexiko. 20.000 kr
Emilia Thorstensson, Internationella Handelshögskolan, för studier vid University of Technology, Sydney, Australien. 20.000 kr
Emma Johansson, Internationella Handelshögskolan, för studier vid Royal Melbourne Institute of Technology, Melbourne, Australien. 15.000 kr

20230524_Pressmeddelande_De fick stipendium från Handelskammaren

Henrik Dahlström

Verkställande direktör

henrik.dahlstrom@handelskammarenjonkoping.se

076-118 33 97

Fler inlägg

Nyheter

En vecka av inspiration och engagemang på Elmia Produktionsmässor

Förra veckan deltog vi på Elmia Produktionsmässor, och vilken vecka det blev!

Läs mer
Nyheter

Ny omgång av Omvänt Mentorskap

I september förra året initierade Handelskammaren och Fagerhult projektet Omvänt mentorskap – ett generationsöverbryggande mentorskapspro...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari