fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Äntligen Almedalen!
13 juni, 2023

Äntligen Almedalen!

Äntligen är det dags för Almedalsveckan! Den 28 juni har vi en fullspäckad dag tillsammans med Västsvenska Handelskammaren, Östsvenska Handelskammaren och Sydsvenska Handelskammaren – En arena för södra Sveriges näringsliv.

Återigen öppnar portarna för Almedalsveckan med partiledartal, debatter och kunskapshöjande seminarier runt om i Visby. Tillsammans är vi där för att säkerställa att avgörande näringslivsfrågor hamnar högt på politikernas agenda.

Välkommen till mellangatan 27 i Visby!

Samtliga seminarier arrangeras på Mellangatan 27. Varmt välkommen att besöka våra seminarier eller kom förbi och diskutera näringslivsfrågor med oss. Vi har flera av våra politiska experter på plats under Almedalsveckan.

Program 28 juli 

8.00 – 8.45 Grön omställning i södra Sverige – var god dröj 

Plats: Mellangatan 27, tält i Trädgård 

Världen ställer om men Sverige tappar fart. Elektrifieringen är avgörande för klimatmålen, men utbyggnaden av svenskt elnät har blivit en flaskhals som förhalar näringslivets omställning. Mer fossilfri el vilket kräver mer produktion och överföringskapacitet – var finns de hållbara planerna? 

09.00-09.45 Jakten på kompetens – utmaningen ökar 

Plats: Mellangatan 27, tält i Trädgård 

Ett samtal om hur näringslivet kan ta ansvar för sin kompetensförsörjning. Panelen bjuder på exempel på företag som jobbar med sin kompetensförsörjning. Men vi riktar även blicken mot politiken. Vad behöver näringslivet från det offentliga för att det inte bara ska handla om enstaka initiativ eller projekt. Hur skapar vi systematik i arbetet med kompetensförsörjning? 

13.00-13.45 Sätt Sverige på rätt spår med ny järnväg 

Plats: Mellangatan 27, tält i Trädgård 

I Europa investeras stora summor i ny modern järnväg. Sverige går i motsatt riktning och avbryter sådana satsningar och prioriterar i stället underhåll och storstadsnära pendling. Hur undviker vi att Götaland blir en flaskhals för gods- och persontransporter mellan norra Sverige och kontinenten? Ett samtal om hur Sveriges konkurrenskraft påverkas av att inte haka på övriga Europas tågsatsningar. 

15.00-15.45 Styrelsen – maktarena eller värdeskapare? 

Plats: Mellangatan 27, tält i Trädgård 

Forskning visar att en bolagsstyrelse präglad av jämställdhet och mångfald fattar bättre beslut och är mer kreativ samt innovativ än en homogen motsvarighet. Samtidigt går utvecklingen mot jämställda styrelser långsamt. För att stärka svenska företag krävs därför samlade krafttag och förändring. Vi fyra handelskamrar arbetar för moderna och konkurrenskraftiga företag, och vi ser att ökad jämställdhet i styrelser är en viktig del i det arbetet. Därför driver vi projekten Styrelselistan och 100-listan, initiativ som gör det lätt för företag att hitta kvinnliga ledamöter baserat på deras kompetens. 

Hela programmet för Almedalsveckan med samtliga arrangörer och evenemang hittar du här

Ska du också till Almedalen? Välkommen att kontakta oss!

Vi vill gärna träffa dig! Skicka iväg ett mejl till Henrik Dahlström eller Annika Cederfeldt Jiveby för att boka in ett möte. Vi ser fram emot givande dagar och att träffa er alla där!  

Mingla med oss!

Handelskamrarna i södra Sverige bjuder in dig till ett mingel där näringspolitik och affärskontakter står i Visbysolens centrum. Här träffar du och nätverkar med representanter ur såväl näringslivet som det offentliga. Eventen är endast för medlemmar och det är ett begränsat antal platser! 

 

Medlemsevent

Almedalen: Handelskammarmingel med 100-listan & Styrelselistan

Handelskamrarna i södra Sverige bjuder tillsammans in dig till ett mingel med fokus på framtidens styrelsearbete, öka...

Läs mer
27 jun
Medlemsevent

Almedalen: Näringslivsmingel

Handelskamrarna i södra Sverige bjuder in dig till ett mingel där näringspolitik och affärskontakter står i Visbysole...

Läs mer
28 jun

Henrik Dahlström

Verkställande direktör

henrik.dahlstrom@handelskammarenjonkoping.se

076-118 33 97

Fler inlägg

Nyheter

Ahmed om sin utbytestermin: ”det var det absolut bästa jag har gjort i hela mitt liv”

I våras fick Ahmed Abed och fem andra studenter ta emot stipendier från Handelskammaren för framstående studieresultat och för att stötta...

Läs mer
Näringspolitik

Lärlingsutbildning är vägen till rätt kompetens i länet

För att Jönköpings län ska förknippas med god utveckling och tillväxt krävs rätt kompetens - något som är en stor utmaning för många av l...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari