fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Annika Cederfeldt: Jag konstaterar – ensam är inte stark!
2 maj, 2021

Annika Cederfeldt: Jag konstaterar – ensam är inte stark!

KRÖNIKA

Det har blivit tydligare för mig, både privat och professionellt, att ensam inte är stark. För ett år sedan tillträdde jag min tjänst på Handelskammaren och jag måste medge att för mig var organisationen ganska okänd. Det berodde nog inte bara på att de inte hade varit så synliga. Jag hade nog helt enkelt inte varit i de sammanhang som behöver det som en Handelskammare erbjuder.

Inför intervjun läste jag på och det blev ”check” på att organisationen hade värderingar som jag stod bakom. Det lät inte så sexigt att arbeta med infrastruktur, men även solen har sina fläckar. Kompetensförsörjning däremot, det är något som jag alltid brunnit för och som jag även hade upplevt problematik kring under min tid inom industrin.

Handelskammaren som namn tyckte jag signalerade att det var en ganska tung organisation. Till tjänsten sökte de någon som skulle vara ansvarig för näringslivspolitisk utveckling. Det sa mig ärligt talat inte mycket! Däremot arbetsuppgifterna om att driva frågor (ja, det var det där med att infrastruktur inte var så sexigt men solen… ja, ni vet), skriva rapporter, träffa och rekrytera nya medlemsföretag. Ungefär så i korthet. Det sade mig desto mer och lät otroligt tilltalande!

Det här året har inneburit att tillsammans med Handelskammarens vd, Helena Zar Vallin, och mina andra kollegor synliggöra Handelskammaren än mer. Bli en starkare och mer relevant medlemsägd organisation. Jag är också stolt över vad vi hittills åstadkommit. Vi har drivit frågor i hamn. Som exempelvis en direktbuss till Gnosjö. Som en lansering av 100-listan, ett projekt som syftar till att öka styrelsekompetensen bland företag i Jönköpings län. Vi har flyttat till nya, ändamålsenliga lokaler som framöver ska bubbla av liv! Vi har drivit debatt om stöd under pandemin och om infrastruktur. Dessutom har vi, vilket är otroligt viktigt, blivit fler medlemmar i länets alla kommuner.

För att kunna driva frågor har vi kommunicerat med politiker på kommunal, regional och nationell nivå samt talat med myndigheter. Hela tiden ur ett näringslivsperspektiv och med ett enda mål. Att få de bästa förutsättningarna för företagens tillväxt och bli en mer attraktiv region.

Det är med ödmjukhet som jag tackar för att under ett år fått vara en del av Handelskammaren. Tack till alla som jag haft möjlighet att träffa. Tack för att jag fått samverka, driva och påverka genom samtal och det skrivna ordet. Att vara bryggan mellan beslutsfattare och företagare är en av Handelskammarens viktigaste roller.

Nu ser jag fram emot att få fortsätta vara en del av Handelskammaren, men som en aktiv medlem. Jag hoppas att jag får träffa er alla på något av Handelskammarens sammanhang framöver. Kraften som finns i Handelskammaren, den finns på många plan. Som en plattform för nätverkande ledande personer. För kunskapsutbyte. För att kunna driva frågor som enskilda företagare inte har en möjlighet att påverka utan en stark aktör.

Hur har det då varit att driva infrastrukturfrågor? Jag hade otroligt fel! Det är en av de viktigaste frågorna för företagare när det gäller förutsättningar för tillväxt. Det har varit otroligt intressant att få arbeta med de processer som styr investeringar kring infrastruktur och inte minst att få sätt mig in i det politiska spelet bakom.

Jag konstaterar – ensam är inte stark. Tillsammans är vi så mycket kraftfullare och kan verkligen göra skillnad för Jönköpings län. Vi ses på Handelskammaren!

Fler inlägg

Nyheter

Globala JKPG – Skillnader på global och lokal nivå

Att känna sig viktig, behövd och att man gör skillnad kan vara viktiga motivationsfaktorer både inom arbetet och privat. Personligen är d...

Läs mer
Näringspolitik

Bättre förbindelser behövs till alla roliga och intressanta jobb

DEBATT. Kollektivtrafiken ska ha som tydligt uppdrag att skapa förutsättningar för att länet ska bli en arbetsmarknadsregion, skriver Hel...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari