fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Anna Zedig, projektledare: ”Det absolut roligaste är att möta människor”
4 mars, 2024

Anna Zedig, projektledare: ”Det absolut roligaste är att möta människor”

Vi på Handelskammaren – vilka är vi egentligen? Förutom att Handelskammaren utgörs av våra fantastiska medlemmar, så är det vi som håller ställningarna på kammaren. Vi förstår att ni är nyfikna och tänkte därför att vi skulle presentera oss lite närmare under våren. Först ut är vår fantastiska projektledare Anna Zedig.

Anna är uppvuxen på en ö i Karlskrona skärgård och har därför en förkärlek för vatten och hav. Under flera år bodde hon och familjen i Göteborg och sedan sex år tillbaka bor hon i Jönköping – och det är kanske inte helt otippat att hon bosatt sig nära Vättern.

– Jag tillbringade mina fem första år på Öland, sedan flyttade vi till Saltö i Karlskronas skärgård, så vatten är mitt element.

Bild på Anna Zedig i Handelskammarens Jönköpings läns lokaler

Anna Zedig är projektledare för yrkestrainee på Handelskammaren Jönköpings län.

Från svensklärare till projektledare

Annas erfarenheter inom både utbildning och näringsliv kommer väl till pass i hennes roll som projektledare inom kompetensförsörjning, där hon senast drivit arbetet med förstudien om yrkestrainee.

– Jag är i grunden svensklärare, men har under det senaste decenniet jobbat som studierektor, affärsutvecklare och projektledare i olika skolformer som bland annat högskola, folkhögskola och yrkeshögskola.

En vanlig dag på Handelskammaren gör Anna allt från att skriva projektansökningar till att anordna event och driva aktiviteter tillsammans med andra aktörer kopplat till kompetenshöjning. I hennes roll läggs mycket fokus på samverkan och att skapa forum och mötesplatser för olika skolformer och näringslivets olika branscher.

– Som projektledare har jag en tydlig ram för mitt arbete och vilka mål jag ska uppnå. Vi har nyligen avslutat en förstudie där jag har undersökt intresset för lärling som skolform och lärlingsanställning. Detta har inneburit mycket kontakt både med skolor och företag.

Det absolut roligaste är att möta människor”

Det som Anna tycker är allra roligast med hennes tjänst på Handelskammaren är helt klart att hon får ägna sig åt en fråga som hon verkligen brinner för.

– Jag tycker att det är jättespännande att jobba med kompetensförsörjningsfrågor! Det absolut roligaste är att möta människor och tillsammans ta fram olika lösningar för att göra en förflyttning inom just kompetensförsörjning.

Fritiden spenderas gärna utomhus och helst i skogen eller vid havet. Det är inte heller helt otippat att Annas intresse för kompetensförsörjning återspeglas i hennes egen vilja att kompetensutveckla sig själv inom olika områden.

– Vi är mycket ute vandrar tillsammans med vår hund, en italiensk vinthund. Och eftersom jag är uppvuxen på en ö är jag ganska galen i att bada – gärna året om. Förutom det så tycker jag om att resa. Att se och uppleva nya platser. Eftersom jag är så nyfiken så går jag hela tiden nya kurser som ger mig nya insikter i livet. Jag är bland annat utbildad kostrådgivare och är mycket intresserad av kost och hälsa.

Vill du komma i kontakt med Anna för att diskutera kompetensförsörjning?

Skicka ett mejl eller kontakta henne på 073-589 09 52.

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Energiförsörjning

Dags att söka elstöd!

Nu är det dags att söka elstöd för dig med näringsverksamhet i elområde 3 eller 4. Regeringen har beslutat om ett stödpaket för företag s...

Läs mer
Nyheter

HR-strateg erbjuder expertstöd inom HR

HR-strateg är ett av våra medlemsföretag som nu ställer upp lite extra för Handelskammarens medlemmar och erbjuder 2h kostnadsfritt exper...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari