fbpx
Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Agnesa Selmani är Årets unga ledande kvinna 2020
4 mars, 2021

Agnesa Selmani är Årets unga ledande kvinna 2020

Under en digital prisceremoni 4 mars utsågs vinnaren i utmärkelsen Årets unga ledande kvinna. Agnesa Selmani, gruppchef på IKEA Torsvik, tilldelas i år den prestige- och ärofyllda titeln för sitt ledarskap. Under ceremonin utsågs även Amanda Hilding, vd Axelent, till Årets unga styrelsetalang 2020.

Processen att utse Årets unga ledande kvinna 2020 påbörjades redan i oktober 2020 då allmänheten kunde nominera sina ledarförebilder. Totalt kom det in 161 nomineringar av 120 unika ledare och inspiratörer. Efter en gedigen och objektiv process kunde 20 ledarförebilder väljas ut – baserat på deras ledaregenskaper, erfarenheter och resultat. Tillsammans får de åka på en tvådagarsresa fylld av kunskap, inspiration, välmående samt nätverksmöjligheter; privat som professionellt – när restriktionerna tillåter.

Två olika juryer har valt ut Årets unga ledande kvinna och Årets unga styrelsetalang. 

Agnesa Selmani – Årets unga ledande kvinna 2020

Agnesa Selmani, gruppchef IKEA Torsvik. Foto: Day Fotografi.

Från årets lista med 20 ledarförebilder utmärkte sig en person lite extra och utsågs till Årets unga ledande kvinna 2020, Agnesa Selmani. Agnesa är född 1994 och trots sin ringa ålder är hon i dag gruppchef på IKEA Torsvik i Jönköping där hon ansvarar för 18 medarbetare. Förutom att lägga stort fokus på att utveckla sina medarbetare har hon även initierat många förbättringar och drivit en förändringsprocess som skapat stora besparingar. Juryns motivering löd enligt följande:

Med kreativitet, engagemang och stor tilltro till sin grupp ser årets unga ledande kvinna alltid det bästa i alla medarbetare och lägger ständigt stort fokus på deras utveckling. Hon besitter stort mod och en förmåga att hitta nya vägar vid motgångar – alltid med målet i nära sikte. Dessutom har hon initierat många förbättringar och drivit en förändringsprocess som skapat stora besparingar. Som ledare är hon närvarande och uppvisar entusiasm, flexibilitet och sunt förnuft. Hennes ledarskap präglas också av en stark vilja att skapa ett bättre samhälle för andra människor och hon vill inspirera andra kvinnor och unga tjejer att våga tro på sig själva och vara modiga. 

Denna ledare drömmer stort, siktar högt och bryter ny mark. Årets unga ledande kvinna 2020 är Agnesa Selmani, IKEA Torsvik. 

– Agnesas ledarskap präglas av en stark vilja att se andra människor växa och ge sina medarbetare goda förutsättningar för att kunna utvecklas. För henne är det viktigt att ”leda genom exempel”, och det är ingenting hon enbart uttrycker, utan något hon efterlever, säger Linnea Broman på Poolia.

Läs mer om Agnesa här!

Amanda Hilding – Årets unga styrelsetalang 2020

Amanda Hilding, vd Axelent. Foto: Day Fotografi.

Amanda Hilding, vd Axelent, utsågs till Årets unga styrelsetalang 2020. Hon vinner en tvådagars certifierad styrelseutbildning hos StyrelseAkademien och bereds även plats som adjungerad styrelseledamot hos Handelskammaren Jönköpings län. Juryns motivering löd:

Med vilja att vara i framkant är årets unga styrelsetalang en person som med hjälp av sin förmåga att tänka strategiskt och långsiktigt redan lyckats ta sig långt. Hon har en förståelse för och kunskap om det affärsmässiga med tydligt fokus på kundens behov och känsla för trender. Hon drivs av förändring, har ett hungrigt framtidstänk och är en stor förebild i sitt sätt att inspirera andra till att våga satsa och ta sig an nya utmaningar.   

För denna person är kommunikation, laganda och kultur viktiga byggstenar, vilket kommer vara till stor fördel för denna talangs framtida styrelsekarriär. Årets unga styrelsetalang 2020 är Amanda Hilding, Axelent. 

– För Handelskammaren är det både roligt och viktigt att kunna erbjuda Amanda plats som adjungerad styrelseledamot. Vi tror att det kan vara ett fruktsamt utbyte där Amanda får ännu mer praktisk erfarenhet, men även att Handelskammaren får ta del av hennes synpunkter som vd i ett familjedrivet tillverkningsföretag. Vi har flera sådana fina företag och deras input är en viktig kraft för Handelskammaren och vår regions framtid, säger Mathias Bransmo, vice ordförande Handelskammaren.

Läs mer om Amanda här!

Om Årets unga ledande kvinna

Årets unga ledande kvinna är ett initiativ som syftar till att lyfta fram goda förebilder i Jönköpings län och som kan inspirera andra att bli framtidens ledare. Sedan 2019 drivs projektet av Handelskammaren Jönköpings län och Science Park, i samarbete med en rad partners som stöttar och engagerar sig i initiativet.

Clara Ericsson

Kommunikatör

clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se

070-733 60 82

Fler inlägg

Nyheter

Nu öppnar nomineringen till Årets unga ledande kvinna 2022

Endast 37% av ledarna i Jönköpings län är kvinnor – det vill vi ändra på. Under oktober kan allmänheten nominera ledare till utmärkelsen ...

Läs mer
Näringspolitik

Handelskammaren samtalade med Anna Hallberg

Med utgångspunkt i det öppna brev som Handelskammaren tidigare sände till riksdag och regering samtalade Helena Zar Vallin och Annika Ced...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari