fbpx
25 maj
Handelskammaren i Jönköping » Kalender » Vart är svensk ekonomi på väg?

Vart är svensk ekonomi på väg?

Listan på utmaningarna för svensk ekonomi går att göra lång och flera osäkra faktorer i vår omvärld gör det svårt att bedöma hur utvecklingen kan bli på sikt.

Vi har bjudit in Annika Winsth, välkänd chefsekonom på Nordea, för att diskutera status i svensk ekonomi och vart vi är på väg.

Annika ger inledningsvis en lägesrapport av svensk ekonomi och vilka faktorer i vår omvärld som hon nu anser är särskilt viktigt att följa. Hon kommer därefter bland annat diskutera:

  • Rekordinflationen – vilka faktorer blir viktiga för att få ner inflationen i Sverige?
  • Stigande räntor – hur påverkar det högre ränteläget svensk ekonomi och vad kan vi förvänta oss av Riksbankens penningpolitik framöver?
  • Den svaga svenska kronan – varför har svenska kronan blivit så svag och vilken utveckling kan vi förvänta oss framöver?
  • Tillväxten i svensk ekonomi. Sverige spås som enda land i EU få negativ tillväxt under 2023. Varför?

Annika analyserar även hur den svenska avtalsförhandlingarna landat under våren och jämför hur det ser ut i andra europeiska länder.

Annika Winsth är välkänd chefsekonom på Nordea sedan 2008. Sedan 2018 är hon även hedersdoktor vid Ekonomihögskolan Lunds Universitet.

Närliggande aktiviteter

31 maj
Seminarium

Perfect pitch

Pitcha för proffsen! Välkommen till eventet Perfekt Pitch 31 maj på Spira i Jönköping. Ta chansen att få pitcha för v...

Läs mer
1 jun
Seminarium

TRADE TALKS: Kanada

Trade Talks by Swedish Chambers är ett samarbete inom internationell handel på initiativ av Sveriges regionala handel...

Läs mer
2 jun
Seminarium

Frukost på Kammarn – Så blir du en grym arbetsgivare

Frukost På Kammarn är ett inspirerande evenemang där kunskapsbanken blir laddad av motiverade och engagerade föreläsa...

Läs mer
Vidare till Kalendern

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari