fbpx
25 maj
Handelskammaren i Jönköping » Kalender » Vart är svensk ekonomi på väg?

Vart är svensk ekonomi på väg?

Listan på utmaningarna för svensk ekonomi går att göra lång och flera osäkra faktorer i vår omvärld gör det svårt att bedöma hur utvecklingen kan bli på sikt.

Vi har bjudit in Annika Winsth, välkänd chefsekonom på Nordea, för att diskutera status i svensk ekonomi och vart vi är på väg.

Annika ger inledningsvis en lägesrapport av svensk ekonomi och vilka faktorer i vår omvärld som hon nu anser är särskilt viktigt att följa. Hon kommer därefter bland annat diskutera:

  • Rekordinflationen – vilka faktorer blir viktiga för att få ner inflationen i Sverige?
  • Stigande räntor – hur påverkar det högre ränteläget svensk ekonomi och vad kan vi förvänta oss av Riksbankens penningpolitik framöver?
  • Den svaga svenska kronan – varför har svenska kronan blivit så svag och vilken utveckling kan vi förvänta oss framöver?
  • Tillväxten i svensk ekonomi. Sverige spås som enda land i EU få negativ tillväxt under 2023. Varför?

Annika analyserar även hur den svenska avtalsförhandlingarna landat under våren och jämför hur det ser ut i andra europeiska länder.

Annika Winsth är välkänd chefsekonom på Nordea sedan 2008. Sedan 2018 är hon även hedersdoktor vid Ekonomihögskolan Lunds Universitet.

Närliggande aktiviteter

7 dec
Seminarium

Exportdagen 2023

Välkommen på ett event fullt av inspirerande samtal och personliga möten! Det kommer bli en eftermiddag med Emma Wikl...

Läs mer
8 dec
Medlemsevent

Frukost på Kammarn: Hållbara arbetsplatser

Det har blivit dags för årets sista Frukost På Kammarn! Frukost på Kammarn är Handelskammarens inspirerande frukostev...

Läs mer
11 dec
Utbildning

Hur påverkar näringslivet biologisk mångfald och hur kan vi leva upp till nya krav och ramverk?

Välkommen till en förmiddag med fokus på hur du som aktör inom näringslivet kan stärka din konkurrenskraft och samtid...

Läs mer
Vidare till Kalendern

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari