fbpx
20 okt
Handelskammaren i Jönköping » Kalender » Världen i förändring: tull och handel i fokus

Världen i förändring: tull och handel i fokus

Den internationella handeln har med corona-pandemins spridning satts på prov. Under våren har vi sett beslut om stängda gränser, ändrade varukedjor och flera åtgärder – både nationellt och internationellt – för att hantera pandemins effekter.

Man kan minst sagt säga att det är mycket att hålla reda på.

Covid-19 har resulterat i att Tulldagen 2020 tvingats ställa in. Tulldagen som mötesplats kan inte ersättas men delar av innehållet kan vi erbjuda er digitalt. Därför bjuder Sydsvenska, Västsvenska och Stockholms Handelskammare in till ett webbinarium där dem tillsammans går igenom aktuella frågor och de senaste nyheterna inom internationell handel.

Program

Den regionala spelplanen – hur ser den ut?
Stephan Müchler, vd Sydsvenska Industri och Handelskammaren, Johan Trouvé, vd Västsvenska Handelskammaren och Andreas Hatzigeorgiou, vd Stockholms Handelskammare.

Incoterms/Combiterms – hur hänger dessa ihop?
Inför 2020 fick vi nya Incoterms och då har även Combiterms uppdaterats. Vid affärsuppgörelser kommer säljare och köpare överens om ett av leveransvillkoren i Incoterms. Combiterms i sin tur är en svensk kostnadsfördelningsnyckel som utifrån Incoterms betydligt mera detaljerat visar hur de olika kostnadsposterna i en logistisk kedja fördelas.

Hur påverkar Incoterms och Combiterms varandra och hur tydlig behöver man vara för att inte drabbas av obehagliga överraskningar? Under detta seminarium kommer vi att peka ut ett antal fallgropar men även några goda exempel.
Peter Hellman, Västsvenska Handelskammaren

Aktuella tullfrågor
Generaltulldirektör Charlotte Svensson och Stefan Björkencrona, sakkunnig, ger er senaste nytt från Tullverket i frågor som påverkar tullhanteringen idag och på längre sikt.
Generaltulldirektör Charlotte Svensson och Stefan Björkencrona, Tullverket

Framtidens handel – hur kommer spelplanen att se ut?
Redan innan Corona var den internationella handeln satt under tryck. Samtidigt som exempelvis  digitalisering och automatisering skapar nya möjligheter för företagens internationella handel, har orosmolnen blivit allt fler. En eskalerande handelskonflikt mellan USA och Kina, ett Storbritannien som lämnar EU och ett försvagat WTO som inte längre orkar vara garanten mot protektionism är bara några exempel.

Men hur kommer framtidens handel se ut? Vilka är trenderna och hur kommer spelplanen se ut?
Anna Stellinger, Svenskt Näringsliv

Avslutning

 

Varmt välkommen med din anmälan!


Arrangemanget sker i samverkan mellan Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, Västsvenska Handelskammaren och Stockholms Handelskammare. Medlemmar i Handelskammarens Jönköpings län får ta del av de övriga handelskamrarnas medlemspris för detta webbinarium. 

Närliggande aktiviteter

23 aug
Nätverksträff

Exportchefsnätverket

Ett nätverk för dig som vill expandera er export. Exportnätverket är ett nätverk för bolag som i dag har en etablerad...

Läs mer
30 aug
Nätverksträff

Försäljningschefsnätverket

Försäljningschefsnätverket ger dig en konkurrensfördel som inte kan underskattas. Du kommer att vara en del av en exk...

Läs mer
5 sep
Nätverksträff

100-listan: Så profilerar du dig för styrelseuppdrag

I samarbete med Skill Executive bjuder vi in 100-listans kandidater till ett spännande event. Söker du dina första st...

Läs mer
Vidare till Kalendern

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari