fbpx
6 apr
Handelskammaren i Jönköping » Kalender » Tjänstefiering, expansion och mer nöjda kunder

Tjänstefiering, expansion och mer nöjda kunder

Att tjänstefiera sin verksamhet har blivit ett hett område och något många efterfrågar. Per Kristensson, professor i Tjänsteforskning vid Karlstad Universitet, guidar oss i hur man utvecklar affären utifrån kundens dynamiska behov – och gör sin kund mer nöjd.

Det är inte konstigt att tjänstefiering har blivit populärt, i sin enklaste form innebär det oftast endast smärre förändringar av ett företags erbjudanden, och kräver inte heller dyra investeringar, och innebär trots detta goda möjligheter till radikalt förbättrad lönsamhet. Att tjänstefiera betyder helt enkelt att man utvecklar affären utifrån kundens dynamiska behov – man gör sin kund bättre!

Tjänstefiering handlar om att erbjuda existerande varor och tjänster på nya sätt – sätt som gör det möjligt för kunder att enklare kunna köpa samtidigt som det innebär lönsamma fördelar för det egna företaget. Det är helt enkelt ett win-win som legat till grund för företag som Volvo, Spotify och IKEA.

Leder samtalet gör Per Kristensson, professor och föreståndare för ett av Sveriges största forskningscentrum, Centrum för Tjänsteforskning vid Karlstads universitet. Per Kristensson har nyligen skrivit boken I Kundens Skor och fått flera priser för sin talarförmåga.

Utöver en föreläsning med Per innehåller även eventet en workshop. Workshopen lämpar sig för alla typer av företag och innehåller gruppdiskussioner där deltagarna själva får testa idéer på sitt eget företag. Dagen ger dig idéer kring tjänstefiering och hur ni kan expandera er marknad och få mer nöjda kunder.

AGENDA

  • Kl. 13.00-13.45 | Föreläsning med Per Kristensson – ”Tjänstefiering”: Bakgrund, förklaring och praktiska exempel.
  • Kl. 13.45-14.00 | Fika.
  • Kl. 14.00-14.25 | Workshop: Gruppdiskussioner där deltagarna själva får testa idéer på sitt eget företag.
  • Kl. 14.25-15.00 | Nästa steg: sammanfattning och avslutning.

MÅLGRUPP

Alla branscher: utvecklingschefer, produktionschefer, försäljningschefer, marknadschefer, vd:ar, kommunala/regionala.


Eventet arrangeras i samarbete med Hamrin Foundation och Karlstads universitet.

Närliggande aktiviteter

29 sep
Seminarium

EXPORTSNACK: AI på export

Hur kan du nyttja AI i ditt företag och på din exportresa? Chat GPT, röstgenering och bildgenerering – vad passar din...

Läs mer
29 sep
Medlemsevent

Frukost på Kammarn: Så når du ut genom skarp marknadsföring

Det är dags för höstens första Frukost på Kammarn! Frukost På Kammarn är Handelskammarens inspirerande frukostevent d...

Läs mer
3 okt
Seminarium

EU:s förslag till ny tullagstiftning

Förenklingar, nytt tulldatasystem och e-handelsanpassningar. Nytt spännande koncept ”Trusted and Check´traders”

Läs mer
Vidare till Kalendern

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari