fbpx
23 mar
Handelskammaren i Jönköping » Kalender » Handelskammarens vårmöte

Handelskammarens vårmöte

Välkommen till Handelskammarens vårmöte – ett event exklusivt för våra medlemmar! Ta del av intressanta diskussioner och inspirationstalare. Temat på vårens årsmöte är global handel, ett område som är i ständig förändring och där företagen snabbt måste anpassa sig till nya förutsättningar.

Jönköpings län placerar sig näst högst bland länen i Sverige sett till varuexportvärde i små- och medelstora företag fördelat per invånare. Vi har starka företag med höga tillväxtambitioner som är väl etablerade på den globala marknaden, men det råder ingen tvekan om att de senaste årens omvälvande världshändelser har påverkat företagen i Jönköpings län.

Under eftermiddagen får vi lyssna till inbjudna experter inom internationell handel

Anders Bohman

Anders Bohman från Business Sweden. Anders fokus på Business Sweden är att hjälpa Svenska SME:s att nå sina internationella affärer vilket han bland annat gör genom LEAP som är ett acceleratorprogram. Anders har en gedigen bakgrund kring internationella affärer där han bland annat under flera år verkade i Japan, Taiwan, Korea och Kina där han etablerade kunder och distributörer inom techbranschen.

Therése Carlbrant

Therése Carlbrant är International Business Advisor på Enterprise Europe Network. Genom sitt arbete bistår hon företag inom försäljning, marknadsföring och snabbar på deras internationella affärer genom rådgivning och internationella affärskontakter.

Eric Stegemyr

Eric Stegemyr har sedan 2018 haft rollen som Vice President, Sales and Services, för Husqvarna Divisionen med ansvar för Norden samt de östeuropeiska länderna. Dessförinnan hade han under många år rollen som chef för produktledning och produktutveckling med team placerade i både Asien, Europa samt USA. Är sedan många år även del av lokala ledningsgruppen här i Huskvarna.

Ümit Dilek

Ümit Dilek arbetar i dag som VP Distribution Sales för ITAB Group. Inom ITAB har han haft flera ledande befattningar som President of ITAB North America samt Export Sales Director. Han har närmare 20 års erfarenhet inom internationell försäljning och affärsutveckling från roller inom olika branscher så som retail och fordon.

Under årsmötet kommer Handelskammarens nya vd, Henrik Dahlström, att vara på plats!

Henrik Dahlström, ny vd för Handelskammaren Jönköpings län.

Agenda

  • Annika Cederfeldt Jiveby, näringslivspolitisk chef, inleder med en presentation om exportens betydelse för länet. Därefter får vi lyssna till våra inbjudna experter inom området.
  • Anders Bohman ger en bild av globala utmaningar för svenska bolag i sin exportaffär.
  • Därefter följer ett panelsamtal med Anders Bohman, Therese Carlbrant, Eric Stegemyr samt Ümit Dilek vilket modereras av Annika Cederfeldt Jiveby.
  • Formellt årsmöte.
  • Efter avslutat årsmöte passar vi på att mingla, nätverka och njuta av varandras sällskap under en trevlig AW.

Saknar du inbjudan?

Kontakta Clara Ericsson, kommunikatör och eventkoordinator. clara.ericsson@handelskammarenjonkoping.se 

Närliggande aktiviteter

21 maj
Nätverksträff

VD-nätverket

Välkommen till VD-nätverket – ett nätverk för VD:ar och företagsledare i Jönköpings län som genom inspiration och erf...

Läs mer
21 maj
Seminarium

Så förändras globala värdekedjor av geo- och säkerhetspolitik samt den gröna omställningen

En rad omvärldsfaktorer kan få praktiska konsekvenser på företags värdekedjor.

Läs mer
22 maj
Seminarium

Kompetensdag för besöksnäringen

Välkommen till en dag där besöksnäringen och kompetens står i fokus. Vi samlar branschen och utbildningsanordnare för...

Läs mer
Vidare till Kalendern

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari