fbpx
14 nov
Handelskammaren i Jönköping » Kalender » Ny lagstiftning – praktiska konsekvenser för företags transaktioner & investeringar

Ny lagstiftning – praktiska konsekvenser för företags transaktioner & investeringar

 – ökat fokus på säkerhetspolitik och EU:s strategiska oberoende

Det geopolitiska läget gör nu att säkerhetspolitiska aspekter får en allt större roll i den lagstiftning som kommer från EU. Fokus på oberoende från andra handelsblock, s k ”open strategic autonomy” gör även avtryck inom EU:s traditionella handels- och konkurrenspolitik.

På kort tid har ett stort antal nya regelverk kommit som medför krav på nya rutiner för såväl transaktioner som för den löpande regelefterlevnaden för svenska företag.

Under detta webbinarium guidar ledande experter oss igenom de mest väsentliga reglernas syften och innehåll med särskilt fokus på de möjligheter och praktiska utmaningar det nya landskapet för med sig.

Våra föreläsare Andreas Johansson, Anton Lundmark och Max Karlsson, advokater på Mannheimer Swartling Advokatbyrå, arbetar dagligdags med företags utmaningar inom ramen för handels- och konkurrensrätten. De kommer, utöver en bred översikt av de nya regelverk som tillkommit på området, särskilt att behandla innehållet i de nya regelverken kring granskning av utländska direktinvesteringar (FDI) och utländska subventioner (FSR), med fokus på följande frågor:

  • I vilka situationer påverkas svenska företag av de nya regelverken?
  • Vilka sektorer och teknik omfattas?
  • Vilka nya skyldigheter får svenska företag att anmäla och hur gör man en anmälan?
  • Hur går granskningsprocesserna inom EU till?
  • Praktiska tips

Medverkar från Mannheimer Swartlings EU- och konkurrensrättsgrupp gör;

Andreas Johansson utgår från Bryssel där han utöver konkurrensrätten även ansvarar för handelsrättsliga ärenden. Andreas har en bakgrund från Sveriges FN-representation i Genève och har arbetat på byrå i USA.

Anton Lundmark är stationerad i Stockholm och jobbar brett över det konkurrensrättsliga fältet, dock med ett särskilt fokus på frågor som rör statsstöd.

Max Karlsson är stationerad i Bryssel och har ett särskilt fokus på företagskoncentrationer och utländska direktinvesteringar.

Välkommen!

Närliggande aktiviteter

21 maj
Nätverksträff

VD-nätverket

Välkommen till VD-nätverket – ett nätverk för VD:ar och företagsledare i Jönköpings län som genom inspiration och erf...

Läs mer
21 maj
Seminarium

Så förändras globala värdekedjor av geo- och säkerhetspolitik samt den gröna omställningen

En rad omvärldsfaktorer kan få praktiska konsekvenser på företags värdekedjor.

Läs mer
22 maj
Seminarium

Kompetensdag för besöksnäringen

Välkommen till en dag där besöksnäringen och kompetens står i fokus. Vi samlar branschen och utbildningsanordnare för...

Läs mer
Vidare till Kalendern

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari