fbpx
16 sep
Handelskammaren i Jönköping » Kalender » Ny anställningsform – ALVA blir SÄVA

Ny anställningsform – ALVA blir SÄVA

– vad innebär Särskild visstidsanställning?

Nu har nya LAS trätt i kraft men med tillämpning från 1 oktober. En av de stora förändringarna är den nya anställningsformen ”Särskild visstidsanställning” (SÄVA) som ersätter ”Allmän visstidsanställning” (ALVA). Under detta webbinarium går vi igenom skillnaderna mellan ALVA och SÄVA och ger praktiska tips.

Våra föreläsare belyser:

  • Kvalificeringstiden för när en SÄVA övergår till tillsvidareanställning. Här blir det kortare tider innan en SÄVA övergår i tillsvidareanställning. Det används även nya tidsbegrepp i lagstiftningen som kan vara förvirrande.
  • Företrädesrätt till SÄVA-anställningar under vissa förutsättningar. Även denna förändring gör att det blir enklare för en anställd med SÄVA-anställning att uppnå kvalifikationstiden för tillsvidareanställning.
  • Mer tid räknas som SÄVA-anställningstid under vissa förutsättningar.
  • Speciella övergångsregler. I vissa fall kan anställda tillgodoräkna sig tidigare ALVA-anställning till sin kvalifikationstid. Vi går igenom förutsättningarna.

Vi avslutar med praktiska tips kring vad du som arbetsgivare ska tänka på vid nyanställningar framöver, där den nya SÄVA-anställningsformen är aktuell.

Föreläsare är Karin Hultgren och Nelly Bjurling från MAQS Advokatbyrå. Båda är verksamma inom arbetsrätt.

Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.
Webbinariet sker i samarbete med Sydsvenska Handelskammaren och kommer att sändas via Zoom.

Närliggande aktiviteter

26 apr
Seminarium

Frukost På Kammarn: Värderingsstyrda företag

Äntligen dags för Frukost På Kammarn! Temat denna gång är värderingsstyrda företag och morgonens föreläsare är JSC IT...

Läs mer
25 apr
Seminarium

Cybersäkerhet för företagare

Hoten, attackerna och bedrägerierna blir fler och mer avancerade. Som företagare är det viktigt att vara proaktiv uta...

Läs mer
19 apr
Seminarium

EXPORTSNACK – Så väljer du din exportmarknad

Häng med på exportsnack då Anders Bohman, Business Sweden poppar upp och snackar prioritering och val av marknad.

Läs mer
Vidare till Kalendern

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari