fbpx
22 maj
Handelskammaren i Jönköping » Kalender » Kompetensdag för besöksnäringen

Kompetensdag för besöksnäringen

Välkommen till en dag där besöksnäringen och kompetens står i fokus. Vi samlar branschen och utbildningsanordnare för ett dialogmöte där vi tillsammans tittar på hur vi kan säkra kompetensbehovet till branschen och driva utvecklingen framåt. Dagen modereras av Håkan Montelius. Varmt välkommen med din anmälan.

Besöksnäringen är en personalintensiv näring som erbjuder arbetstillfällen i ett stort antal delbranscher, för personer med olika kompetenser och utbildningsnivåer. Det råder idag stor kompetensbrist i flera yrken. Därför tar vi ett gemensamt grepp och samverkar över gränser och anordnar Kompetensdag för besöksnäringen.

Vi samlar branschen och utbildningsanordnare för ett dialogmöte där vi tillsammans tittar på hur vi kan säkra kompetensbehovet till branschen och driva utvecklingen framåt. Syftet med dagen är att inspireras och mötas. Vi kommer få färska siffror och statistik hur behovet ser ut och goda exempel hur skola och företag samverkar både från andra kommuner utanför länet och från Jönköpings kommun.

Program

Kompetensbarometern
Region Jönköpings län ger en aktuell bild av arbetsmarknaden i Jönköpings län och de kompetensbehov som finns inom besöksnäringsbranschen.

Johanna Hallén Schub, Visita
En av Visitas prioriterade frågor berör besöksnäringens kompetensförsörjning. De har tagit fram ett kompletterande material till de planeringsunderlag som Skolverket skapat. Johanna Hallén Schub, projektledare kompetensförsörjning Visita presenterar materialet med fokus på Jönköpings län.

Johanna Hallén Schub, Visita

Kajsa Jeppsson, Campus Mölndal och Christina Engelbrektsson,  Liseberg Grand Curiosa Hotel
Kajsa Jeppsson, utvecklingsledare på Campus Mölndal är mycket drivande och engagerad i arbetet med att skapa utbildningar efter branschens behov. Campus Mölndal har gjort ett samarbete med Liseberg Grand Curiosa Hotel  där behovet av servicepersonal var stort vid hotellets öppning. De skapade en anpassad vuxenutbildning som ledde till direkt anställning. Christina Engelbrektsson, verksamhetschef Housekeeping&Maintenance från Curiosa berättar om upplägget utifrån ett arbetsgivarperspektiv.

Kajsa Jeppsson, Campus Mölndal och Christina Engelbrektsson,  Liseberg Grand Curiosa Hotel

Anna Johansson, Jönköping Energi
Jönköping Energi ägs av Jönköpings kommun och är en koncern som omfattar fyra bolag. Anna Johansson, HR-specialist på Jönköpings energi berättar om resan deras organisation gjort för att attrahera framtidens arbetskraft. Det handlar framförallt om att möjliggöra att ta emot praktikanter, APL och lärlingar.

Anna Johansson, Jönköping Energi

Arrangörer

Kompetensdagen för besöksnäringen är ett samarbete mellan Handelskammaren Jönköpings län, Region Jönköpings län, Stay In Jkpg, TASTE Jkpg, Bäckadalsgymnasiet, Astar och Jönköpings kommun.

Närliggande aktiviteter

23 aug
Nätverksträff

Exportchefsnätverket

Ett nätverk för dig som vill expandera er export. Exportnätverket är ett nätverk för bolag som i dag har en etablerad...

Läs mer
30 aug
Nätverksträff

Försäljningschefsnätverket

Försäljningschefsnätverket ger dig en konkurrensfördel som inte kan underskattas. Du kommer att vara en del av en exk...

Läs mer
5 sep
Nätverksträff

100-listan: Så profilerar du dig för styrelseuppdrag

I samarbete med Skill Executive bjuder vi in 100-listans kandidater till ett spännande event. Söker du dina första st...

Läs mer
Vidare till Kalendern

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari