fbpx
5 dec
Handelskammaren i Jönköping » Kalender » Handelskammarens höstmöte

Arbetspendlingens betydelse för kompetensförsörjningen, nu och i framtiden!

Det är dags för vårt höstmöte – 5 december slår vi upp portarna och temat denna gång är Arbetspendlingens betydelse, nu och i framtiden.

Handelskammaren vill vara en mötesplats dit våra medlemmar kan komma och träffa oss, men framför allt där medlemmarna träffar varandra. En liten fågel har viskat i våra öron att på vårmötet i maj knöts det en och en annan ny kontakt mellan medlemmarna som vi nu börjar se lite resultat av… Otroligt roligt och spännande!

Kom och mingla, nätverka, träffa andra medlemmar och ät lite gott. Passa på att knyta ny affärskontakter!

Så boka in 5 december i din och dina kollegors kalender! Hjälp oss att bli en bättre partner till dig och ditt företag.

Vem besöker oss?

Vi får besök av Pär Helgesson, expert på höghastighetståg från SJ, som mycket informativt berättar om hur en byggnation av nya stambanor för höghastighetståg skulle få en avgörande betydelse för en hållbar samhällsutveckling och tillväxt.

Vi träffar också regionrådet Marcus Eskdahl (S), som sedan årsskiftet är ordförande för nämnden för trafik, infrastruktur och miljö i Region Jönköpings län. Med honom får vi en chans att prata om både nuvarande arbets- och studiependling i länet, men även det politiska läget när det gäller beslutet om nya stambanor och höghastighetståg.

Var ska vi vara?

Höstmötet kommer i år hållas hos en av våra medlemmar, OAS Culture. I våras flyttade de in i helt sprillans nya lokaler, till deras egen oas, tillsammans med OAS Creative och OAS Tech. De är en byrå med flera skills helt enkelt! Och, de säger själva att deras nya lokaler är deras kreativa fristad – det låter lovande va?!

Vad ska vi käka?

Det är en prisad krog på öster i Jönköping som står för mingelsnackset. Vi pratar om ingen mindre än… EL DUDERINO! På deras hemsida kan vi läsa ”öppnades i maj 2014 med skyhöga ambitioner, vi ville bli unika, vi ville bli den krog Jönköping saknade och vi gav oss själva fan på att vi skulle våga bli grymma”. Och vi kan inget annat än att säga GRATTIS! Otroligt roligt, och framför allt gott, att just de står för käket!

Schema

16.00-18.15: Info- & medlemsmöte tillsammans med SJ-expert, regionrådet och Handelskammarens VD.
18.15-19.30: Mingel & nätverkande inkl. gott mingelkäk.

 

Så här såg det ut i våras!

 


Ps, vi tror på forskning som säger att man har lättare att lära sig om man har roligt – kom och ha kul med oss så lär vi oss tillsammans vad näringslivet behöver!

Närliggande aktiviteter

7 dec
Seminarium

Exportdagen 2023

Välkommen på ett event fullt av inspirerande samtal och personliga möten! Det kommer bli en eftermiddag med Emma Wikl...

Läs mer
8 dec
Medlemsevent

Frukost på Kammarn: Hållbara arbetsplatser

Det har blivit dags för årets sista Frukost På Kammarn! Frukost på Kammarn är Handelskammarens inspirerande frukostev...

Läs mer
11 dec
Utbildning

Hur påverkar näringslivet biologisk mångfald och hur kan vi leva upp till nya krav och ramverk?

Välkommen till en förmiddag med fokus på hur du som aktör inom näringslivet kan stärka din konkurrenskraft och samtid...

Läs mer
Vidare till Kalendern

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari