fbpx
25 mar
Handelskammaren i Jönköping » Kalender » FRUKOST PÅ KAMMARN: Låt oss snacka om CSR

FRUKOST PÅ KAMMARN: Låt oss snacka om CSR

Nu är det dags igen Frukost på Kammarn är tillbaka och så klart med ny laguppställning! Vilket ansvar har organisationer i dag när det kommer till samhället? Hur kan vi arbeta för att integrera mänskliga rättigheter, miljö och socialt ansvar? Finns det några nycklar? Och vad tror vi framåt sett? 

Till Frukost på Kammarn har vi samlat tre organisationer som kommer dela med sig av sina erfarenheter och sina “varför”, nämligen Daniel Grahn, generalsekreterare Erikshjälpen, Hanna Törnqvist, hållbarhetschef och vice vd Vätterhem, och Robert Bloom, vd Nybergs Bil.

  • Stiftelsen Erikshjälpen grundades 1967, men det började redan på 40-talet med en ung pojkes önskan om att ge barn på sjukhus i Sverige glädje i en tung vardag. I dag får tusentals barn och familjer som lever i utsatthet runt om i världen möjlighet till utbildning och försörjning. Hur fungerar detta? Dessutom sysselsätter Erikshjälpen människor som har svårt att få jobb – varför är det viktigt för dem? 
  • Vätterhem är det största bostadsbolaget i Jönköpings kommun där närmare 19 000 personer bor i deras lägenheter, vilket motsvarar ungefär var åttonde invånare i kommunen. Vätterhem sätter inte bara sina hyresgäster i fokus, de vill även bidra till ett bättre samhälle genom att stärka stadsdelarnas attraktivitet, trivsel och trygghet. Hur gör dem det? Och hur ser de till att det gynnar både samhället och sina hyresgäster?
  • Nybergs Bil är inte bara ett privatägt bilföretag i andra generationen med verksamhet i Jönköping och Nässjö som omsätter ca 1 miljard kr, de har även ett stort lokalt samhällsengagemang. Deras ambition är att ta ansvar för ett mer hållbart samhälle genom att aktivt balansera ekonomiskt ansvar, miljöansvar och socialt ansvar. Varför är det viktigt för Nybergs Bil och samhället? 

Kanske sitter du själv på nycklar för ett lyckat CSR-arbete? Dela gärna med dig av dina tankar och idéer! Så, ställ klockan och pallra dig hit till oss på Handelskammaren för lite frulle och en inspirerande start på dagen!  

Vi ses 25 mars! 


Deltagarlista delas med Daniel Grahn, Hanna Törnqvist och Robert Bloom. 

Närliggande aktiviteter

23 aug
Nätverksträff

Exportchefsnätverket

Ett nätverk för dig som vill expandera er export. Exportnätverket är ett nätverk för bolag som i dag har en etablerad...

Läs mer
30 aug
Nätverksträff

Försäljningschefsnätverket

Försäljningschefsnätverket ger dig en konkurrensfördel som inte kan underskattas. Du kommer att vara en del av en exk...

Läs mer
5 sep
Nätverksträff

100-listan: Så profilerar du dig för styrelseuppdrag

I samarbete med Skill Executive bjuder vi in 100-listans kandidater till ett spännande event. Söker du dina första st...

Läs mer
Vidare till Kalendern

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari