fbpx
31 maj
Handelskammaren i Jönköping » Kalender » Frukost på Kammarn: integration på arbetsplatsen

Frukost på Kammarn: integration på arbetsplatsen

Det har blivit dags för vårens sista Frukost På Kammarn är Handelskammarens inspirerande frukostevent där kunskapsbanken blir laddad av engagerade föreläsare och där du har möjlighet att nätverka med företagare från Jönköpings län. Denna gång med temat integration på arbetsplatsen.

Klockan 07.30 öppnar vi upp dörrarna för frukost och mingel – så, ställ klockan, klä på dig ett härligt humör och förflytta dig till oss på Barnarpsgatan 11 i Jönköping så brygger vi kaffe och fixar frulle! Ganska schysst deal va?!

Morgonens gäster

Emma Lindholm, SK tes och Sofia Wixe, Jönköping International Business School

Emma Lindholm, SK tes

Fördelar och utmaningar med en mångkulturell arbetsplats. Hur arbetar SK tes med jämställdhet och vad betyder det för bolagets hållbarhetsarbete? Det kommer Emma att berätta mer om under Frukost på Kammarn.

SK tes är globalt välkända för sitt genuina och långtgående hållbarhetsarbete. Företaget är mottagarpart av IT-utrustning som företag beslutat sig för att byta ut. SK tes ser till att produkterna blir återanvända eller går till miljövänlig återvinning. De tar på så sätt ansvar för att ha full spårbarhet för samtliga material till end-of-life. Hållbarhet är en viktig drivkraft inte bara i termer av återvunna datorer. I Jönköping har SK tes 15 anställda med 9 olika nationaliteter.

Sofia Wixe, Jönköping International Business School

Sofia kommer att presentera hur arbetsmarknadsintegrationen ser ut i Sverige samt vilka kopplingar vi kan se till individers boendemönster, det vill säga hur boendesegregation påverkar invandrares möjligheter att bli framgångsrika på arbetsmarknaden.

I projektet Integration är en process – Invandrares arbetsmarknadskarriärer genom successiva steg har Sofia Wixe följt utvalda grupper över lång tid och har kunnat identifiera representativa karriärvägar samt förklara varför vissa individer lyckas på arbetsmarknaden medan andra inte gör det.

Vi ses den 31 maj!

Anmälan

Invajo.com

Närliggande aktiviteter

23 aug
Nätverksträff

Exportchefsnätverket

Ett nätverk för dig som vill expandera er export. Exportnätverket är ett nätverk för bolag som i dag har en etablerad...

Läs mer
30 aug
Nätverksträff

Försäljningschefsnätverket

Försäljningschefsnätverket ger dig en konkurrensfördel som inte kan underskattas. Du kommer att vara en del av en exk...

Läs mer
5 sep
Nätverksträff

100-listan: Så profilerar du dig för styrelseuppdrag

I samarbete med Skill Executive bjuder vi in 100-listans kandidater till ett spännande event. Söker du dina första st...

Läs mer
Vidare till Kalendern

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari