fbpx
28 apr
Handelskammaren i Jönköping » Kalender » Frukost på Kammarn: Låt oss snacka ägande

Frukost på Kammarn: Låt oss snacka ägande

Det är äntligen dags för vårens andra Frukost på kammarn, denna gång på temat ägande – så låt oss snacka ägande. Vi har bjudit in Pernilla Ljungberg delägare och VD på Ny studio, Annelill Annvik, delägare och VD på Gafs Kartong AB och Helena von der Esch, familjerådgivare på Formue för att diskutera ägande och investeringar.

Frukost På Kammarn är ett inspirerande frukostevent där kunskapsbanken blir laddad av motiverade och engagerade föreläsare samtidigt som du får chans att nätverka med personer från olika företag, bolag och branscher från Jönköpings län.

Temat för morgonen är ägande där vi bland annat kommer att diskutera ägande över generationsskiften, ägande inom olika branscher och ta del av Formues rapport Scan her wealth. Antalet kvinnliga ekonomiska beslutstagare blir fler och fler och banar väg för framtida generationer. Att kvinnor aktivt kontrollerar sitt ägarskap förändrar dynamiken – De blir förebilder och bidrar till att gamla strukturer sakta bryts ner.

Morgonens gäster

Från vänster: Pernilla Ljungbergh, Annelill Annvik, Helena von der Esch.

Pernilla Ljungbergh
VD och delägare Ny Studio, Grace Studio och Saga Productions.

Pernilla har jobbat på Ny Studio sedan 2001 och köpte in sig som delägare tillsammans med tre andra medarbetare 2010. De senaste tre åren har hon även startat Saga och nu Grace Studio. Sistnämnda tillsammans med Jesper Källgård. Familjen av bolag är delägarledda och det är en viktig parameter i vår mission av att bygga företag.

Ny Studio, Grace Studio och Saga Productions jobbar med att hjälpa företag att öka värdet och attraktionskraften på sina varumärken genom branding, kommunikation, webbplatser, storytelling och aktivering. Allt länkas samman av ett starkt fokus på design och enkelhet. Företaget består av 40 st kreatörer, producenter och fotografer som sitter i Jönköping. Pernilla har en bakgrund som civilekonom inom redovisning från JU och en examen från Berghs men har de senaste åren fokuserat på att utbilda sin inom ledarskap och bolagsstyrning.

Annelill Annvik
VD och delägare Gafs Kartong AB.

Gafs Kartong är ett tillverkande bolag inom förpackningsindustrin som designar, konstruerar förpackningar i kartong och microwell, helt anpassat efter kundens produkter. De har hela produktionsprocessen till lagerhållning i Värnamo. Förpackningen ska spegla kundens produkt ur ett varumärkes- och hållbarhetsperspektiv, där de har 75 års erfarenhet.

Annelill har jobbat på Gafs Kartong på olika positioner sedan 1994. Hon driver numera företaget i tredje generationen av kvinnliga ägare. Bolagets startades Annelills mormor 1947, på 70-talet tog hennes mamma över bolaget. 2012 generationsskiftade bolaget, och idag äger Annelill företaget tillsammans med sin bror Lasse Svärd.

Helena von der Esch
Senior Family Advisor, Nordic Sustainable Ownership Center, Formue Sverige och Norge.

Helena von der Esch har mer än 10 års erfarenhet som rådgivning till ägare, företagsledning och styrelser i familjeföretag och familjer som förvaltar och leder kulturella och finansiella värden. Hon har en bakgrund som Affärsrådgivare i Grant Thornton Sweden, innan dess Director på Family Business Network Sweden och mer än 10 års erfarenhet som marknadschef i förlagsbranschen.

Helena har dokumenterad erfarenhet av att leda processer i för att skapa effektiva styrningsstrukturer och hållbart harmoniska generationsskiften. Utöver detta gör hon utbildnings-och karriärplanering för nästa generations ägare i familjeföretag. Hennes erfarenhet sträcker sig över svenska och internationella uppdrag medelstora och stora företag och ägarkretsar.

Varmt välkommen med din anmälan!

 

Närliggande aktiviteter

19 apr
Seminarium

EXPORTSNACK – Så väljer du din exportmarknad

Häng med på exportsnack då Anders Bohman, Business Sweden poppar upp och snackar prioritering och val av marknad.

Läs mer
22 apr
Nätverksträff

Exportchefsnätverket

Ett nätverk för dig som vill expandera er export. Exportnätverket är ett nätverk för bolag som i dag har en etablerad...

Läs mer
23 apr
Nätverksträff

Hållbarhetschefsnätverket

Nätverket består av företag från hela regionen och syftar till att skapa ett brett kontaktnät som erbjuder erfarenhet...

Läs mer
Vidare till Kalendern

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari