fbpx
7 dec
Handelskammaren i Jönköping » Kalender » Exportdagen 2023

Exportdagen 2023

Välkommen på ett event fullt av inspirerande samtal och personliga möten! Det kommer bli en eftermiddag med Emma Wiklund, grundare av hudvårdsmärket Emma S. och lokala entreprenörer i en härlig blandning. Allt under ledning av Frida Boisen. Den 7 december ses vi på Science Park Towers i Jönköping för årets upplaga av Exportdagen. Eventet är helt kostnadsfritt!

Talkshow med Frida Boisen

Emma Wiklund

Emma Wiklund (tidigare Sjöberg) är den före detta supermodellen som sadlade om och blev en av Sveriges mest framgångsrika hudvårdsentreprenörer med sitt varumärke Emma S.

Under sin internationella modellkarriär utvecklade Emma en passion för hudvård. Rätt produkter var superviktigt i hennes vardag där en välmående hy var ett måste. Hemma i Sverige saknade hon en effektiv och säker hudvårdsserie som på ett enkelt och okomplicerat sätt kunde förklara vad olika ingredienser gör och vilket resultat man kan förvänta sig. Med utgångspunkt i sitt intresse för hudvård, sitt väletablerade personliga varumärke i kombination med vännen Noras erfarenhet av att utveckla affärer, grundade duon tillsammans Emma S. skincare.

Idag säljs Emma S. hudvårdsprodukter i utvalda butiker runt om i Skandinavien, Tyskland och via ett antal e-handelskanaler. Emma kommer berätta om deras strategi när det gäller export. Om att skydda både varumärket och lönsamheten när man går in på andra marknader och hur de medvetet har valt en låg expansionstakt för att inte hamna med fel distributör utomlands.

Medverkar gör även tre lokala entreprenörer

Karin Sanden Ahlqvist

Karin Sandén Ahlqvist, VD för industrigruppen Axelent, en av världens ledande företag när det kommer till att skydda människor i produktions- och lagermiljöer. Ett privatägt företag som i över tre decennier har vuxit från sex personer i Hillerstorp till cirka 330 medarbetare runt om i världen. Med en omsättning på över 1 miljard och med 10 helägda dotterbolag i Europa, Asien, Australien och USA exporteras deras produkter från Hillerstorp, Småland till resten av världen.

Sandra-Stina Vesterlund

Sandra-Stina Vesterlund, grundare och delägare av MarTech-bolaget Incredible Revenue – bolaget som hjälper företag att nå igenom bruset och stärka upp sin digitala närvaro.. På bara tre år har företaget vuxit till att verka i 37 länder med en omsättning på nära 70 miljoner kronor. De har jobbat med varumärken som ”NA-KD, Nord VPN, Daytrading.com och Börskollen som nyligen kammade hem svenska SEO-priset 2022 inom finans.

Sara Wadskog

Sara Wadskog är fjärde generationen på familjeföretaget Karl Andersson & Söner. Sedan 1898 har affärsidén varit att tillverka välgjorda och hållbara möbler. All tillverkning, från plank och bräder till färdig möbel, sker fortfarande i Huskvarna. Startskottet för exporten var år 1921 då det levererades möbler till dåvarande Palestina. Sedan dess har möblerna inrett offentliga rum och personliga hem över hela världen.

Program

  • 13.30 Insläpp
  • 14.00 Talkshow med Frida Boisen och gäster
  • 16.00 Fika & Mingel

Arrangörer

Det är vi som anordnar exportdagen: Regional exportsamverkan Jönköpings län.

Närliggande aktiviteter

29 maj
Nätverksträff

Produktionsnätverket

Produktionsnätverket i Jönköpings län är ett unikt nätverk som bygger på mångfald, nyfikenhet och respekt, där nätver...

Läs mer
30 maj
Seminarium

TRADE TALKS: Frankrike

Trade Talks by Swedish Chambers är ett samarbete inom internationell handel på initiativ av Sveriges regionala handel...

Läs mer
30 maj
Seminarium

EU-valdebatt i Jönköpings län – med näringslivet i fokus

För dig som företagare vill vi bjuda in till en paneldebatt med politiker som vill föra Sveriges talan i EU-parlament...

Läs mer
Vidare till Kalendern

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari