fbpx
19 okt
Handelskammaren i Jönköping » Kalender » Exportdag Tyskland: Lyckas på den tyska marknaden

Exportdag Tyskland: Lyckas på den tyska marknaden

Välkommen till denna halvdagskurs där du får konkreta råd, tips och inspiration för att lyckas med dina affärer i Tyskland!

Tyskland är världens tredje största ekonomi, Europas ekonomiska motor och rankas år efter år som Sveriges viktigaste exportmarknad. Med en total handelsvolym på 670 miljarder kronor 2022, en ökning med runt 20 procent i jämförelse med 2021, fortsätter den tysk-svenska handeln att öka.

Under kursen går våra experter igenom den tyska näringslivsstrukturen, marknadspotentialen och vilka kulturella skillnader du bör känna till. Vi tittar på juridiska fallgropar, producentansvar och vilka förpackningsmärkningar som gäller i Tyskland.

Som inspiration bjuder vi också in företagsrepresentanter som berättar om sina erfarenheter. Vilka strategiska steg har varit framgångsrika? Vilka var de största överraskningarna? Vad skulle gjorts annorlunda med facit i hand?

För vem

Kursen riktar sig till svenska B2B- och B2C-företag och startups som planerar en etablering eller försäljning av såväl produkter som tjänster på den tyska marknaden. Är ditt företag redan verksamt i Tyskland? Delta gärna för att få råd om hur ni kan lyckas ännu bättre. Både deltagande på plats och digitalt (live-streaming) är möjligt.

Här hittar du program och mer info

Anmälan

Frukost och lunch ingår och deltagaravgiften för medlemmar i Tysk-Svenska Handelskammaren är 2 600 kronor. Icke-medlemmar betalar 3 100 kronor. Moms tillkommer till samtliga priser. Anmälan är bindande. Vid förhinder går det bra att överlåta platsen till en kollega. Ingen återbetalning vid no-show.

Närliggande aktiviteter

7 dec
Seminarium

Exportdagen 2023

Välkommen på ett event fullt av inspirerande samtal och personliga möten! Det kommer bli en eftermiddag med Emma Wikl...

Läs mer
8 dec
Medlemsevent

Frukost på Kammarn: Hållbara arbetsplatser

Det har blivit dags för årets sista Frukost På Kammarn! Frukost på Kammarn är Handelskammarens inspirerande frukostev...

Läs mer
11 dec
Utbildning

Hur påverkar näringslivet biologisk mångfald och hur kan vi leva upp till nya krav och ramverk?

Välkommen till en förmiddag med fokus på hur du som aktör inom näringslivet kan stärka din konkurrenskraft och samtid...

Läs mer
Vidare till Kalendern

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari