fbpx
4 dec
Handelskammaren i Jönköping » Kalender » Exportchefsnätverk

Exportchefsnätverk

Vi hälsar deltagarna i Exportchefsnätverket välkomna på ny nätverksträff för att diskutera det globala exportläget. Under träffen diskuterar vi recession, kapitalanskaffning och räntekostnader – så ska du tänka vid långsiktiga exportaffärer och gästas av Olof Manner, Senior Advisor på Swedbank .

Olof Manner ger en nulägesbild men ser lättnader vid horisonten. Varmt välkommen att ta del av en makroekonomisk resa med nedslag i verkligheten tillsammans med Olof Manner.

Teman som behandlas under seminariet

  • Kapitalanskaffning 
  • Recession
  • Räntekostnader 
  • Kronkursen
  • Insikter i hur man ska tänka vid långsiktiga exportaffärer.  

Under seminariet går Olof Manner även igenom vilka möjligheter och hot som finns samt olika scenarier man borde vara uppmärksam på – på kort och på lång sikt. 

Bild som visar Olof Manner

Olof Manner, Senior Advisor, Swedbank och välkänd finanskrönikör i affärsvärlden

Olof Manner

Olof har mer än 30 års erfarenhet av finansmarknaden, däribland 25 års erfarenhet på Öhman Fondkommission där han haft olika befattningar såsom räntechef, Vice VD och Senior Advisor.

Olof har dessutom varit chef för Analysen på Swedbank i tre år och arbetar till vardags som Senior Advisor på Swedbank. Han sitter med i Dagens Industris Skuggdirektion och är en välkänd finanskrönikör i Affärsvärlden.

Nätverksledare – Ümit Dilek, Export Sales Director på ITAB

Ümit Dilek är civilekonom och innehar en MBA från Civilekonomprogrammet på Internationella Handelshögskolan i Jönköping. Han arbetar i dag som Export Sales Director på ITAB och har ca 15 års erfarenhet inom internationell försäljning och affärsutveckling från roller inom olika branscher så som retail och fordon. Genom åren har Ümit arbetat nästan uteslutande på tekniktunga tillverkande bolag där ledorden för global konkurrenskraft har varit innovation, design och kvalitet genom konsultativt värdeskapande. Fokus har alltid varit att skapa en hållbar och lönsam internationell tillväxt och expansion in i nya marknader, att arbeta proaktivt genom att skapa möjligheter samt förutse risker. Ümits gedigna erfarenhet av att arbeta strategiskt med global export, men även hans vana av att leda grupper, gör honom till en mycket kompetent nätverksledare.

Närliggande aktiviteter

7 dec
Seminarium

Exportdagen 2023

Välkommen på ett event fullt av inspirerande samtal och personliga möten! Det kommer bli en eftermiddag med Emma Wikl...

Läs mer
8 dec
Medlemsevent

Frukost på Kammarn: Hållbara arbetsplatser

Det har blivit dags för årets sista Frukost På Kammarn! Frukost på Kammarn är Handelskammarens inspirerande frukostev...

Läs mer
11 dec
Utbildning

Hur påverkar näringslivet biologisk mångfald och hur kan vi leva upp till nya krav och ramverk?

Välkommen till en förmiddag med fokus på hur du som aktör inom näringslivet kan stärka din konkurrenskraft och samtid...

Läs mer
Vidare till Kalendern

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari