fbpx
11 nov
Handelskammaren i Jönköping » Kalender » Exportdokument (begränsat antal platser)

Exportdokument (begränsat antal platser)

Det ställs höga krav på att tullhandlingar och andra exportdokument ska vara korrekt ifyllda. Är de ofullständiga eller felaktiga kan det leda till leveransförseningar eller problem för mottagaren vid förtullningen. En professionell dokumenthantering underlättar varuflödet mellan ditt företag och kunden.

För att förenkla för dig som exportör erbjuder Handelskammaren en utbildning i praktisk hantering av exportdokument. Kursen ger en genomgång av hur de vanligaste exportdokumenten ska fyllas i för att du och inte minst mottagaren ska slippa problem.

Vi går igenom hantering av den datoriserade exportdeklarationen, fördelarna med passiv förädling, olika typer av ursprungsintyg, fakturor samt andra handlingar som kan behövas vid särskilda tillfällen.

Vi tar även upp användningen av ATA-carneten som är en internationell tullblankett för tillfällig export, till exempel i samband med mässor och utställningar.

Dagen avslutas med praktiska övningsuppgifter om tillämpningen av ursprungsreglerna i frihandelsavtalen.

Kursen vänder sig både till dig som behöver fräscha upp kunskaperna och till dig som inte har så stor vana vid att hantera tulldokument för export.

Välkommen till en intressant dag där du får kunskap om hur de vanligaste exportdokumenten ska fyllas i och hanteras.

I priset ingår lunch och dokumentation.


Handelskammaren anpassar sin verksamhet utifrån rådande omständigheter.

Handelskammaren anpassar sin verksamhet utifrån rådande omständigheter. På utbildningar där deltagare träffas i våra bokade lokaler lämnar vi varannan plats tom och uppmanar till lämpligt avstånd under de pauser vi tar. Vår verksamhet bygger till stora delar på möten mellan människor och för allas säkerhet ska du självklart inte delta om du känner dig sjuk. Du kan överlåta din plats till en annan person på företaget.


 

Närliggande aktiviteter

23 sep
Nätverksträff

Padel på Hooks Herrgård

Nu bjuder vi in till en träff för dig vars företag är medlem i Handelskammaren eller deltar i något av våra nätverk!

Läs mer
23 sep
Nätverksträff

Digital Frukost: Marknadschefer emellan

Vi fortsätter med våra digitala frukostar! Denna gång vänder vi oss till dig som är marknads- eller kommunikationsche...

Läs mer
28 sep
Nätverksträff

HR-chefsnätverk

Välkommen till ny nätverksträff! Dagens träff består av en gästföreläsare som sätter fokus på affärsorienterad HR.

Läs mer
Vidare till Kalendern

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari