13 mar
Handelskammaren i Jönköping » Kalender » Advisory board som alternativ till aktiv styrelse?

Advisory board som alternativ till aktiv styrelse?

Under senare år har det blivit allt mer populärt bland företag att starta en advisory board som alternativ eller komplement till ett aktivt styrelsearbete. En advisory board är en strategisk grupp av rådgivare som kan vara både interna och externa till företaget. En advisory board fungerar ungefär som en styrelse, men utan det formella ansvaret.

Välkommen till ett seminarium där vi presenterar och diskuterar både praktisk erfarenhet av att jobba med advisory boards, samt aktuell forskning inom området. Seminariet genomförs i samarbete med Center for Family Enterprise and Ownership vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

Innehåll

  • För- och nackdelar utifrån ett företagsstrategiskt och juridiskt perspektiv
  • Presentation av företag som har jobbat med advisory board
  • Modererad diskussion med företag och forskare

Målgrupp

Företagsledningar, ägare, personer intresserade av advisory board-uppdrag.

Medverkande

Mattias Nordqvist är professor i företagsekonomi vid House of Innovation, Handelshögskolan i Stockholm och vid Center for Family Entreprenuership and Ownership, Internationella Handelshögskolan i Jönköping. Hans fokus i forskning och utbildning är entreprenörskap, familjeföretagande och strategi. Mattias är aktiv som rådgivare till individer, företag och myndigheter inom dessa områden.

Hanna Almlöf är jurist och universitetslektor vid Linköpings Universitet. Hennes forskningsområde är bolagsrätt med fokus på ägarledda verksamheter, bl.a. familjeföretag. Hon forskar bl.a. om ägarstyrning, organisation och beslutsfattande.

Kajsa Haag är universitetslektor i företagsekonomi vid Internationella Handelshögskolan  i Jönköping och ledare för dess Centre for Family Entrepreneurship and Ownership. Hennes forskningsintresse är familjeföretagens utmaningar och möjligheter, särskilt strategisk förnyelse, ägar- och ledarskiften.

Tapflo Group
Emelie Johansson är HR-ansvarig och delägare i Tapflo Group – en privatägd internationell tillverkare av industripumpar med huvudkontor i Kungälv och med verksamhet över hela världen.
Börje Johansson är grundare och ägare av Tapflo Group där han även verkat som koncernchef fram tills mars 2020. Emelie och Börje var drivande i att starta en advisory board i Tapflo Group i samband med ett stundande generationsskifte inom ägarkretsen samt ett behov av flera större organisationsförändringar i koncernen.

Vi börjar morgonen med frukost. Välkommen! 

Närliggande aktiviteter

17 feb
Nätverksträff

Uppstart: HR-chefsnätverk

Hjärtligt välkomna till den första träffen! Vi inleder nätverkets första träff med att presentera oss och vår verksam...

Läs mer
20 feb
Nätverksträff

Ekonomichefsnätverk

Äntligen dags för ny träff för våra deltagare i ekonomichefsnätverket. Dagens tema är revisorns roll i framtiden.

Läs mer
28 feb
Workshop

Hur blir du en attraktiv arbetsgivare?

Att som arbetsgivare ha något mer att erbjuda sina anställda än lön är viktigare än någonsin. Allt fler väljer nämlig...

Läs mer
Vidare till Kalendern

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari