Fartfyllt höstmöte med näringslivet!
2015-12-11

Trafik och infrastruktur var temat för Handelskammarens höstmöte 2015.
Mötet var förlagt till MINI (Holmgrens bil) utmed E4:an, pulsordern genom Jönköpings län.

Ett stort antal företrädare för näringslivet samlades för att under några timmar få vara med på en resa som avhandlade upprustning av vägnätet till motorväg mellan Sveriges tre största städer.

Bilder från höstmötet kan du se här


Tillsammans för en järnvägsstark region

Ett stort antal företagare skrev vid ett möte om järnvägens framtid på ett upprop för att säkra utvecklingen av järnvägen i Småland. 

Behöver vi järnvägen? Det var temat den 14 oktober på Kulturhuset Pigalle i Nässjö där näringsidkare och andra intresserade samlades för att diskutera järnvägens framtid. Handelskammaren i Jönköpings län stod tillsammans med Vetlanda, Nässjö, Sävsjö, Eksjö, Oskarshamn och Hultsfred som arrangörer. Mötet mynnade ut i ett gemensamt upprop för den fortsatta utvecklingen av järnvägen i regionen.

Läs mer

 


Framtidens Industri 2030

Vart är vi på väg och vilka trender, scenarier och möjligheter finns för den svenska industrins konkurrenskraft? 

Vid Handelskammarens frukostmöte på Husqvarna AB berättade Peter Semberg, VD Swerea SWECAST, att det är svårt att sia om framtiden. Olika trender och drivkrafter i samhället ger oss olika perspektiv som vi måste förhålla oss till.

Vid träffen redovisades den studie som Kairos Future, på uppdrag av Swerea, genomförde våren 2015. En studie om framtidens industri med fokus på drivkrafter, trender och scenarier som påverkar svenskbaserad industris konkurrenskraft.

Studien gav upphov till flera diskussioner mellan representanterna för Swerea och åhörarna. Glädjande nog visade sig att flera av våra medlemmar, med Husqvarna AB i spetsen, låg långt fram i utveckling vilket känns bra inför framtiden.

12239703_434190236773306_561458514992171556_n


Vi önskar våra medlemmar, kunder och samarbetspartners
en God Jul och ett Gott Nytt År.

orangejulkulaHK

 

Har jag koll på min riktiga drivkraft?

Vid ett frukostmöte på Grand Hotel i Jönköping höll Sara Movaseghi ett föredrag om motivation. Mål är det jag vill. Resultat är det jag skapar, berättade Sara. Hur motiverar jag mig själv och andra att ge det jag vill. Sara är beteendevetare och arbetar med ledarskap och organisationsutveckling.

Bild3

 


Ett upprop lämnades över till Rosenbad och Infrastrukturministern den 26 november.
Länka ihop Sveriges 3 storstäder med motorväg!

DSC_3514_CROP

DSC_3515_CROP


Doing business with Malaysia

Handelskammarens serie ”Doing business with…” fortsätter. I oktober bjöds medlemmarna in till en kväll med en presentation av Malaysia. 
För första gången stod ett asiatiskt land som värd och representerades av Malaysiska ambassaden och MIDA. 
De berättade om Malaysia och möjligheterna till affärer där, både investeringar i landet men även import/export av varor. Deltagarna informerade också om ett frihandelsavtal som slutits inom det sydostasiatiska nätverket ASEAN, och om vilka möjligheter det ger företagen i Jönköpings län.

HalsarPaVarandra

Grotta

Middag

 

Avsluta prenumeration | Visa i webbläsare