Nyhetsbrev
2016-10-26

Värdefullt utspel från KD om höghastighetståget.

Jag tolkar Kristdemokraternas besked mycket positivt. Framför allt är jag glad att de lyfter nödvändigheten med höghastighetståget för godstrafikens skull, säger Jonas Ekeroth, VD för Handelskammaren Jönköpings län, efter Kristdemokraterna uttalande om nya stambanor för höghastighetståg.

Handelskammaren Jönköpings län menar att nya stambanor för höghastighetståg är avgörande för Sveriges tillväxt i framtiden. Dagens kapacitet och prestanda på järnvägsnätet är inte dimensionerat för framtiden.
Jag är glad för att Kristdemokraterna ser vinsterna med en ny höghastighetsbana. I sitt uttalande är de tydliga med att det i dag är väldigt trång på spåren och att varken gods- eller persontrafik kommer fram. Effektiva och väl fungerande godstransporter på järnvägen är avgörande för Sverige som industrination. Det är klokt av KD att vara tydlig med betydelsen av fungerande järnväg för vår godstrafik. Löser vi inte frågan kommer Sveriges konkurrenskraft att försämras betydligt. Det viktiga är nu att ett beslut om höghastighetståget kommer snarast. Projektet är gigantiskt och för att inte tappa tempo måste spaden sättas i backen snarast.


 
Doing business with USA

Valet av en ny president i USA, har fångat människors intresse runt om i världen i en större omfattning än vad som kanske tidigare någonsin upplevts. Det finns många frågor om vem som vinner valet, vad som händer efteråt och hur det kan påverka mig och mitt företag.

Sista chansen att anmäla sig är idag, info och anmälan hittar du här.

Vitahuset


 
Lunchmöte - anbud i offentliga upphandlingar

Handelskammaren kommer tillsammans med Glimstedt att gå igenom hur en upphandling går till från början till slut, samt ge praktiska tips och råd som kan hjälpa dig att känna dig tryggare i din anbudsgivning och som förhoppningsvis gör ditt anbud bättre. Lunchmötet vänder sig till dig som är intresserad av att få offentliga kontrakt, eller till dig som funderar på att börja lämna anbud i offentliga upphandlingar och som vill få mer kunskap på området. Datum: 24 november.

Välkomna – vi bjuder på lunch och matnyttig information.

Anmäl dig här.

Facts    Rules

 

UD bjuder in företagen till informationsmöte

Utrikesdepartementet bjuder in företagen till möte om det ekonomiska läget och
affärsmöjligheterna i Ryssland, Ukraina och Centralasien. 
Särskild uppmärksamhet kommer att ägnas åt Kazakstan, Uzbekistan och Turkmenistan.

Datum: 10 november i Rosenbads konferenscenter.

Sista anmälningsdag 7 november.

Program och all information hittar du här.

Kazakstan
 
 
Arbetsrätt
6 december

Inom kort får du inbjudan till nyheter och några nedslag i arbetsrätten.
I samarbete med Advokatfirman Glimstedt bjuder vi in till en halvdag med viktiga frågeställningar kring att anställa, att ha anställda och att avsluta en anställning.

Lagbok_profil_3_bast

 

 
Fredag 4 november

Öppettider Handelskammarens expedition 8.00-13.00

Klocka

 

 

 

 

 

 

 

Avsluta prenumeration | Visa i webbläsare